StoryEditor

Zanimljivo: U Španjolskoj se uskoro otvaraju noćni klubovi, ali neće se moći plesati

Piše D  /  06.06.2020., 06:06h

"Stvarno sam se veselio povratku. Jako sam emocionalan kada vidim kako se to vratilo u život", rekao je student Alejandro Elizalde, koji je brisao suze dok je gledao jednu od najslavnijih slika muzeja Prado - remek-djelo Las Meninas Diega de Velazqueza, prenosi Hina.

Vlada je zatvorila državne muzeje 12. ožujka dok je zemlja bila pod karantenom kako bi se suzbilo širenje covida-19. Restriktivne mjere postupno se ukidaju, a u Madridu to ide dosta polako jer je bio među najgore pogođenima koronavirusom.

Prado i Muzej kraljice Sofije još nisu u potpunosti otvoreni, ali su mnoga remek-djela izložena, uključujući radove Velazqueza i Goye u muzeju Prado te Picassovu Guernicu u Muzeju kraljice Sofije.

Na snazi su epidemiološke mjere, uključujući fizičku distancu, smanjeni kapacitet i ulaznice s određenim vremenom posjeta. Zaposlenici muzeja mjere temperaturu posjetiteljima koji ulaze u Prado.

Mnogi ljudi primijetili su da je jako tiho i mirno u muzejima koji su inače subotom bili prepuni posjetitelja.

"Stvarno je čudan osjećaj, ali je istodobno dobar jer nikad nisam bila u Muzeju kraljice Sofije a da je toliko malo ljudi", rekla je poduzetnica Elena Vázquez.

Španjolska je dosad zabilježila 27.134 umrla od koronavirusa i 240.978 zaraženih. U ponedjeljak slijedi daljnje ublažavanje restriktivnih mjera u Madridu i Barceloni, kada će biti dopušteno sjedenje u barovima i restoranima, a ne samo na njihovim terasama.

U više od pola zemlje otvorit će se noćni klubovi, ali plesanje neće biti dopušteno. Vlada je predložila da se na plesne podije postave stolovi.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 12:30