StoryEditor
video

ZANIMLJIVO Posebne pokretne jaslice obitelji Šakić iz Širokog Brijega

Piše Desk  /  25.12.2021., 10:04h
Mladi bračni par Ana i Krešimir Šakić posebno su za ovaj Božić ukrasili bor i jaslice, a tradicionalno to rade već punih pet godina.

Ističu kako su pripreme počele već prije došašća kada su počeli tražiti figurice i izrađivati nove pokretne figurice za jaslice.

Osnovu jaslica imamo od prošlih godina. Svake godine samo ih nadograđivamo i širimo. Uvijek su me zanimale, mini motorika i robotika, a je najteže bilo prve godine (2016.) kada smo se odlučili da umjesto standardnih jaslica gdje smo imali samo svetu obitelj krenemo s izradom jaslica i popratnih sadržaja i situacija iz svakodnevnog života koji obilježavaju ovaj kraj, istaknuo je Krešimir za portal Jabuka.tv.

Kad god naiđemo na neku zanimljivu figuricu, kupimo je i u sred ljeta, čak i na plaži. U Splitu smo primjerice prije nekoliko dana kupili posljednju figuricu za ovu godinu, dodaje Ana.

U jaslicama su također vidljive figure koje se pokreću snagom vode ili strujom. Krešimir ističe kako su ga oduvijek zanimale ovakve stvari pa je svoju znatiželju pretočio u izgradnju jaslica.

Specifičnost jaslica je i u raznolikosti figurica. Tako se mogu vidjeti pekari, svirači, tokari, spavači, ugostitelji, trgovci, proizvodnja rakije, i sve ono što se inače može vidjeti u stvarnom životu.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 12:34