StoryEditor

Zamjenica veleposlanika Ujedinjenog Kraljevstva u BiH posjetila Široki Brijeg

Piše D  /  10.04.2019., 03:04h

Županija Zapadnohercegovačka i Grad Široki Brijeg među prvima su koje je posjetila dr. Wiseman, pri čemu su gradonačelnik Kraljević i predsjednik Topić izrazili zadovoljstvo, prenosi Jabuka.TV.

Veleposlanstvo ima za cilj kroz svoje aktivnosti posjetiti sve županije u Federaciji BiH. Također, s pažnjom prate proces formiranja vlasti u BiH, kao i političku, ekonomsku i društvenu situaciju u Bosni i Hercegovini.

Tema zajedničkog sastanka je bila vezana za rad Gradske uprave, Gradskog vijeća, buduće aktivnosti na lokalnoj razini i važnost formiranja vlasti na višim razinama. Gradonačelnik Kraljević i predsjednik Topić osvrnuli su se i na probleme koje se tiču komunalne infrastrukture. Istaknuli su važnost lokalne uprave kao servisa građanima. Također, naglašena je i potreba za financijskom decentralizacijom Bosne i Hercegovine.

Razgovaralo se i o turističkim potencijalima ovog kraja, a zamjenica veleposlanika Wiseman je poručila kako je Bosna i Hercegovina u Ujedinjenom Kraljevstvu prepoznata kao turistička destinacija, posebno u aktivnom turizmu koje se odnosi na planinarenje, skijanje i slično.

Osim lokalnih pitanja i predstavljanja rada Gradske uprave, veleposlanica Wiseman je predstavila prioritete i aktivnosti veleposlanstva. Naglasila je spremnost međunarodne zajednice, kao i njihovog veleposlanstva, pružiti podršku u rješavanju problema. Međutim, poruka je kako poboljšanje političkog i institucionalnog uređenja odgovornost lokalnih političara.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 15:24