StoryEditor

Zamahnuo mu sjekirom prema glavi, uspio se izmaknuti: Mladića (23) priveli

Piše D  /  03.08.2019., 02:08h

Zagrebačka policija, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, sumnjiči mladića (23) za nanošenje teških ozljeda i izazivanje nereda. Sumnja se da je mladić, inače član navijačke skupine, 23. srpnja 2019., oko 19.15 sati, u društvu još dvoje navijača od 21 i 23 godine, došao u Ulicu Svetice u kafić u kojem je znao da će biti pripadnici suprotstavljene navijačke frakcije. 

S manjom sjekirom u ruci, stigao je na terasu kafića na kojoj se u tom trenutku, uz veći broj za sada nepoznatih ljudi, nalazio i 42-godišnjak. Svi su bili pripadnici suprotstavljene navijačke skupine, javlja PU zagrebačka. 

Tom prilikom osumnjičeni je počeo mahati sjekirom prema tim ljudima uz pogrdne povike, pozivajući ih cijelo vrijeme na fizički sukob, te u isto vrijeme pozivajući ljude koji su došli s njim u društvu da mu se pridruže u napadu.

Jedan je napadač nosio manju sjekiru, a druga dvojica su u rukama nosili čekiće. U cijelom tom događaju, 42-godišnjak je pokušao maknuti mladiće s terase lokala kako bi spriječio napad na sebe i druge kada je osumnjičeni dotrčao do njega te je svom snagom zamahnuo sjekirom u smjeru njegove glave, ali je 42-godišnjak kretanjem unatrag uspio izbjeći udarac. Pritom je zgubio ravnotežu i pao na tlo.

Prilikom navedenog sukoba 36-godišnjak koji mu je pokušao pomoći, lakše je ozlijedio nogu.

Osumnjičeni 23-godišnjak je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, prenose 24sata.hr.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 17:53