StoryEditor
presica sdp-ovaca

Zalihić: Pokušavamo naći kompromis i rješenje za izmjene svih ulica na području Grada Mostara

Nikolina TurićPiše Nikolina Turić  /  28.06.2022., 11:16h

Klub SDP-a Grada Mostara održao je u utorak press konferenciju povodom sjednice Gradskog Vijeća na kojoj će se raspravljati o promjenama ulica u Gradu Mostaru

Vijećnik SDP-a Sanel Žuljević kazao je kako je povod press konferencije namjera da na redovnoj sjednici Gradskog Vijeća donesu odluku o promjeni naziva spornih ulica u Gradu Mostaru. 

„Godinu i pol dana je prošlo od izbora, a prije izbora smo obećavali i potpisivali svašta, od Mostarskih sporazuma, rješavanja diskriminacije ostalih, promjene statuta do  promjene naziva ulica. Godinu i pol dana čekamo da se promijeni statut, čekamo da se krene s formiranjem komisije koja će raspravljati o nazivima ulica“, kazao je Žuljević. 

Žuljević ističe kako je ovo jedna od osnovnih stvari koje treba riješiti jer vrijeđa građane drugih nacionalnosti u Gradu Mostaru. 

image

Sanel Žuljević

NIKOLINA TURIć - Dnevnik.ba

„Odlučili smo se za pet ulica o kojima se priča već 20. godina, te je uvijek bilo sporno što nema Gradskog Vijeća. Ulica Jure Francetića mijenja naziv u Ulicu Dobrovoljnih davatelja krvi, Ulica Vokića i Lorkovića u ime Husage Čišić. Ulica Ive Zelenike Tovarnik u Ulicu Ante Zelenike, Ulica Đure Spuževića u Ulicu sestara Berman, Ulica Mile Budaka u Ulicu Svetozara Ćorovića“, rekao je Žuljević. 

Predsjednik SDP-a Mostar Arman Zalihić kazao je kako zadnjih dana imamo situaciju da se u medijima spominju nazivi pet ulica. 

„U klubu SDP-a smo svjesni da treba napraviti sveobuhvatno rješenje, promijeniti nazive većeg broja ulica te urediti sva imena. Godinu i pol dana smo čekali da se formira komisija te pokušavamo naći kompromis i rješenje za izmjene svih ulica na području Grada Mostara“, kazao je Zalihić. 

Zalihić dodaje kako su u svojim biračima u kampanji obećali da će na sjednicama predložiti naziv ulice Predraga Matvejevića i Josipa Jole Muse u Mostaru. 

image

Arman Zalihić

NIKOLINA TURIć - Dnevnik.ba

„Nakon godinu i pol dana smo dobili situaciju da oni koji su najodgovorniji u medijima problematiziraju čak i neke druge ulice, te da pod tepih guraju problem ovih pet ulica. Kako su oni uzeli tih pet ulica mi smo im dali jasnu priliku da se na sjednici Gradskog Vijeća izjasne po tom pitanju“, rekao je Zalihić. 

Zalihić dodaje kako je Mostar središte Hercegovine, te da mora imati ulicu Antuna Branka Šimića, Jovana Dučića, Hamze Humo i Mujage Komadine. 

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 23:53