StoryEditor
najave iz RS-a

Žalba i kaznene prijave protiv članova SIP-a

Piše desk  /  05.12.2022., 17:29h

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je za Radio Republike Srpske da će u roku od 24 sata biti podnesena žalba nadležnom sudu i kaznene prijave protiv svih članova Središnjeg izbornog povjerenstva BiH koji su danas prekršili zakon zloupotrijebivši službeni položaj, kako bi nanijeli štetu jednom političkom subjektu.

Dodik kaže da sve što su prema zakonu članovi SIP-a danas mogli uraditi jeste da utvrde je li prekršena procedura, prenosi RTRS.

- Prema zakonu, nisu imali pravo da ulaze u to da li je očigledno nevažeći listić važeći, što su učinili. Za to je nadležna komisija Narodne skupštine Republike Srpske od devet članova u kojoj su bili i članovi opozicije, koji su svi sem jednog potvrdili da je listić nevažeći - rekao je Dodik za Radio Republike Srpske.

Podsjećamo, Središnje izborno povjerenstvo je na današnjoj sjednici donijela odluku o tome da se prizna sporni 12 glas za PDP-ovog Nenada Vukovića. To znači da će o petom izaslaniku iz Republike Srpske u Domu naroda odlučiti ždrijeb.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 14:33