StoryEditor
milorad dodik

"Zakon o nepokretnoj imovini RS-a sutra stupa na snagu, Schmidt ne može to zaustaviti"

Piše desk  /  13.04.2022., 18:15h
Iako je visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt jučer donio Odluku kojom suspendira neustavni zakon o nepokretnoj imovini RS-a, član predsjedništva BiH Milorad Dodik se odlučio oglušiti na ovo.

Dodik tvrdi da to neće spriječiti, kako kaže, "čovjek koji nije dobio suglasnost Vijeća sigurnosti UN-a i koji nema mandat".

"Naš Službeni glasnik će to objaviti. On stupa na snagu. Obaveza svih organa u Republici Srpskoj da postupaju u skladu sa tim. Nikakva odluka pojedinca, pogotovo takvog kao što je Schmidt ne može to zaustaviti i neće zaustaviti. Oni će pokušati da to guraju putem Tužiteljstva BiH, ali dobro, očekujemo, nije ovo laka borba. Јa nisam došao ovdje da se lagodno provodim, kao što to netko iz opozicije čini i radi", kaže Dodik

Podsjećamo Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt upotrijebio je jučer bonske ovlasti i suspendirao Zakon o nepokretnoj imovini RS-a.

"Danas sam kao visoki predstavnik donio nalog o obustavi primjene zakona o nepokretnoj imovini koji se koristi za funkcioniranje javne vlasti RS-a. Obustavio sam primjenu zakona do ocjene Ustavnog suda. Danas proširujem i zabranu raspolaganja državnom imovinom kako bih je uskladio s tumačenjem Ustavnog suda", kazao je Schmidt.

Ova odluka je stupila na snagu jučer, tj. objavom na službenoj stranici OHR-a.

Dnevnik.ba

04. svibanj 2024 15:03