StoryEditor
tek pao prvi ozbiljniji snijeg

Zakašnjelu sezonu skijanja na Kupresu i Blidinju spašavaju gosti iz Dalmacije

Piše hina  /  03.02.2023., 14:49h

Sezonu na Kupresu i Blidinju, unatoč zakašnjelome snijegu u Hercegovini, spašavaju gosti iz Dalmacije i BiH te nekoliko manifestacija koje se organiziraju na ovim skijalištima, među kojima je tradicionalna Ski Alka koja je na rasporedu ovoga vikenda.

Nakon što je u drugome dijelu siječnja pao prvi ozbiljniji snijeg veliki broj skijaša i turista krenuo je put Kupresa i Parka prirode Blidinja.

„Sezona je definitivno kasnila više od mjesec dana. Sada su uvjeti idealni i snijega ima dovoljno. Za vikende očekujemo najveće gužve i već imamo jako puno najavljenih posjetitelja", izjavio je voditelj Ski centra Risovac Ivica Rezo.

Po njegovim riječima očekuje se kako će se sezona skijanja ove godine produžiti, što bi popravilo financijske rezultate.

Najveći broj gostiju na Blidinju, kao i na Kupresu, dolazi iz Dalmacije. Oni su "okupirali" nekoliko skijališta te rezervirali veliki dio tamošnjeg smještaja.

Skijališta u Hercegovini dodatno populariziraju sportska natjecanja. Predstojećeg vikenda 4. i 5. veljače na terenima Sportsko-rekreacijskog centra Adria ski bit će održan Ski kup Dalmacija.

U sklopu ovoga natjecanja bit će održana i četvrta po redu Sinjska alka na skijama. 

Dnevnik.ba

16. srpanj 2024 23:26