StoryEditor
banja luka

Zajednička sjednica vlada FBiH i RS: BiH ne zaslužuje da se valja u blatu

Piše fena  /  08.06.2023., 15:50h

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić kazao je nakon današnje zajedničke sjednice dviju entitetskih vlada da su Vlada Federacije Bosne i Hercegovine i Vlada Republike Srpske iskazale spremnost da zajedno rade i stvaraju bolji ambijent za građane i poslodavce, kako ne bi odlazili iz BiH.

- Građani su danas vidjeli da dvije vlade zajedno sjede i rade, jer smo mi najodgovornije osobe za rješavanje stvarnih životnih potreba - kazao je.

Zahvalio je predsjedniku Vlade RS Radovanu Viškoviću na dobrodošlici, a posebno ministrima obje vlade, ističući da su svi vrlo konstruktivno radili.

Nikšić je kazao da su se o svim tačkama vrlo brzo dogovorili, a posebno se referirao na dogovor da BiH uskoro potpuno zabrani izvoz trupaca.

- Vrlo brzo smo se dogovorili da to bude trajna kategorija - kazao je.

Također je istakao da su se vrlo brzo dogovorili da BiH nastupa s jednim glasom kada se donose odluke o odlaganju nuklearnog otpada u Trgovskoj gori.

- Obje vlade rade na tome da BiH nastupa jednim glasom kada je to u pitanju. Prije nekoliko dana nas je posjetio i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac s kim smo vrlo dobro iskomunicirali neke stvari - kazao je.

Nikšić je naglasio da je atmosfera vrlo dobra te da su kroz dnevni red prošli brzo, kada je u pitanju život građana i ekonomija.

- Bitno je da pričamo o tome što ćemo uraditi. BiH ne zaslužuje da se valja u blatu - kazao je.

Također je naglasio da su neke vrlo bitne teme ostavili za sljedeći put, kao što je izgradnja autoputova.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 14:41