StoryEditor
kadrovske promjene

Zajednica utemeljitelja HDZ-a: "Dajemo apsolutnu potporu Andreju Plenkoviću"

Piše desk  /  12.01.2023., 11:53h

Zajednica utemeljitelja HDZ-a,dr. Franjo Tudman odriala je u četvrtak sjednicu PredsjedniStva s koje je dala jednoglasnu potporu Andreju Plenkoviću u vodenju Vlade i stranke, poručili su priopćenjem.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

''Nakon ostvarivanja ključnih nacionalnih ciljeva iz izborih programa 2016. i 2020., jasno je kako hrvatska Vlada sve snage usmjerava u daljnji ekonomski, infrastrukturi i prometni razvoj te podizanje ekonomskog i socijalnog standarda građana, a posebno na cjelovitu obnovu potresom pogođenih područja.

U srijedu usvojene odluke na Predsjedništvu stranke o čelnim mjestima u Ministarstvu prostornoga uređenja graditeljstva i državne imovine i Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije na tragu su iskazane potrebe veće agilnosti, operativnosti i žustrine državne administracije - bez čega nema stvarne europeizacije Hrvatske - o čemu je bilo govora i na nedavno održanom Nacionalnom odboru HDZ-a. Stoga Zajednica utemeljitelja daje apsolutnu potporu Andreju Plenkoviću u provedbi politike koja ima obvezu ne zastati na ostvarenim nacionalnim ciljevima već učiniti sve da niti jedno ključno pitanje od interesa hrvatskih građana ne ostane bez odgovora.

Također, Zajednica utemeljitelja i ranije je na stranačkim  tijelima sudjelovala u davanju jedinstvene potpore predsjedniku HDZ-a za provedbu aktualnih kadrovskih promjena u hrvatskoj vladi.

Odgovorna politike podrazumijeva promjene u sastav i strukturi vlade, čiju bi potrebu trebali prepoznati i shvatiti svi kojima je u interesu veća dinamika u provođenju ključnih politika i stvarno zalaganje za hrvatske interese. Mi u Zajednici utemeljitelja ih shvaćamo i podupiremo jer ne svodimo politiku na personalne interese već je gledamo kao istinsko zalaganje za ostvarivanje nacionalnih ciljeva. Njihovo ostvarivanje podupiremo i podupirat ćemo bez obzira na kojoj se poziciji mi osobno nalazili. To očekujemo i od ostalih članova i dužnosnika stranke'', poručili su iz Zajednice utemeljitelja HDZ-a.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 23:22