Article_Top_970x250

Zajednica radioamatera Herceg Bosne pomagat će u traganju za nestalima

dogovorili suradnju s gss-om

Zajednica radioamatera Herceg Bosne pomagat će u traganju za nestalima

lis 07, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Zajednica radioamatera Herceg Bosne (ZRHB) i Gorske službe spašavanja (GSS) dogovorili su daljnju suradnju koja podrazumijeva korištenje digitalne radioamaterske repetitorske mreže za potrebe potrage nestalih osoba.

Radioamateri na taj način daju svoj doprinos aktivnostima koje se provode u svrhu poboljšanja sigurnosti i otklanjanja opasnosti na nepristupačnim područjima pripadnika Gorske službe spašavanja, priopćeno je iz ZRHB-a.

Na sastanku ove dvije volonterske udruge, održanom 5. listopada u Čitluku, Zdenko Marić iz GSS-a u BiH zahvalio se Miri Tomiću i Zajednici radioamatera HB koja, kako se navodi, na volonterskoj osnovi održava repetitorsku opremu GSS-a i ustupa dio svoje komunikacijske opreme za potrebe Gorske službe spašavanja.

Zajednica radioamatera Herceg Bosne posjeduje jedan od najsuvremenijih komunikacijskih sustava veza u ovom dijelu Europe, a zahvaljujući potpori lokalne zajednice za samo godinu dana instalirano je novih pet digitalnih repetitora koji pokrivaju veliki dio BiH, naveli su iz ZRHB.

Dnevnik.ba