StoryEditor

Zaiskrilo između Konakovića i SDA zastupnika

Piše D  /  03.02.2021., 12:02h

Zaiskrilo je između SDA-ovih Mahira Devića i Harisa Zahiragića i Konakovića zbog prijedloga da se na sjednici razmatra prijedlog proračuna za ovu godinu. U opozicijskoj SDA smatraju da ne postoji pravna osnova da se prijedlog razmatra na hitnoj sjednici.

"Nismo uopće razmatrali Nacrt proračuna. Trebali smo utvrditi Nacrt proračuna. Možemo skratiti i javnu raspravu, ali nemojte uskraćivati demokraciju građanima - 400.000 ljudi nije sudjelovalo u javnoj raspravi", smatra Dević.

Zatim je uslijedila žestoka Konakovićeva reakcija.

"Neka shvate da ovo radimo po propisima za donošenje proračuna. Govore nam što je vlada trebala uraditi. Nije ovo problem vlade Edina Forte, ovo je problem prethodne vlade. Do 1. studenog nismo imali Nacrt proračuna, do 30. studenog nismo imali prateću dokumentaciju. Imamo prebitne tačke i apsolutno je sve po propisima. Sve je predloženo po rokovima. Ne igrajte se politike. Vaša nesposobna vlada nije usvojila sve što je trebala usvojiti, a sada hoćete da zaustavite zdravstvo, obrazovanje i sve ostalo - e neće moći", poručio je Konaković.

Na Konakovićevo izlaganje regirao je Zahiragić.

"Podizanje prstiju mu ne daje na snazi argumenata, ne znam gdje je to naučio", rekao je.

Zastupnica Bibija Kerla iz Demokratske fronte je također ukazala na to da proračun ne bi trebao biti razmatran na današnjoj sjednici.

Podsjećamo, prijedlog proračuna iznosi manje od milijardu KM i manji je za 160 milijuna KM u odnosu na prethodni, prenosi Klix.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 08:02