Article_Top_970x250

Zahtjev za procesuiranje antifašista zbog masovnih prosvjeda protiv mise za žrtve Bleiburga u Sarajevu

čeka ih kazneni postupak

Zahtjev za procesuiranje antifašista zbog masovnih prosvjeda protiv mise za žrtve Bleiburga u Sarajevu

srp 02, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Druga policijska uprava, policijske stanice Centar podnijela je Općinskom sudu u Sarajevu zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Seada Đulića, predsjednika SABNOR-a BiH i Nijaza Skenderagića, potpredsjednika SABNOR-a, zbog organizacije masovnih prosvjeda protiv Mise za Bleiburg u Sarajevu, koja je održana 16. svibnja.

- Đulić se tereti za narušavanje javnog reda i mira na javnom mjestu i nepostupanjem prema naredbi državnog organa. Potpredsjednik SABNOR-a Skenderagić odgovoran je za dolazak sudionika na prosvjede, na kojoj se nisu pridržavali važećih naredbi Federalnog stožera civilne zaštite koje se tiču nošenja zaštitne opreme i fizičke distance, stoji u zahtjevu.

U zahtjevu se predlaže da se Đulić i Skenderagić proglase odgovornim te da se im se izrekne zaštitna mjera u skladu sa Zakonom.

Podsjećamo Samra Ćosović-Hajdarević, zastupnica SDA u Skupštini KS, zatražila je da nadležni organi identificiraju i kazne sve osobe koje su prisustvovale skupovima u Sarajevu u subotu, 16. svibnja, kada je održana misa za žrtve Bleiburga, piše Oslobođenje.

Dnevnik.ba