StoryEditor
glasnogovornica kremlja

Zaharova: Treći svjetski rat? Možda je već u tijeku

Piše desk  /  03.06.2022., 20:49h

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova smatra da ne treba razgovarati o tome hoće li izbiti Treći svjetski rat, nego o tome kako ga spriječiti.

Zaharova: Kakav oblik će rat poprimiti?

"Je li Treći svjetski rat moguć? Možda je već u tijeku. Kakav oblik će poprimiti? To su teme o kojima mnogi raspravljaju. Umjesto da govorimo o Trećem svjetskom ratu, bilo bi nam bolje da razgovaramo o tome kako ga spriječiti", rekla je Zaharova, prenosi Index.hr.

Naglasila je da Moskva godinama ukazuje da međunarodno pravo i Ujedinjeni narodi trebaju služiti kao zaštitna mreža protiv Trećeg svjetskog rata. Također je istaknula da Rusija već tri-četiri godine primjećuje želju Zapada da izbriše međunarodno pravo i umjesto toga uvede svjetski poredak utemeljen na svojim pravilima, prenosi ruski TASS.

"Kada jedna grupa zemalja zgrabi vlast, može se očekivati puno problema"

"Ovo je iznimno opasno jer to podrazumijeva diktaturu jedne skupine zemalja i to prijeti narušavanjem ravnoteže u cijelom svijetu, a onemogućuje drugim državama ostvarivanje svojih interesa. Svaka zemlja ima pravo na suverenu vanjsku i unutarnju politiku, na zakonsku obranu svojih interesa", poručila je Zaharova.

"Kada jedna grupa zemalja zgrabi vlast ili teži da je preuzme, može se očekivati mnogo problema", zaključila je ruska glasnogovornica.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 06:51