StoryEditor
diplomatski incident

Zaharova prozvala Macrona: "Stvarno? Žalite se, a vi ste nas naučili da su karikature normalna stvar..."

Piše desk  /  26.03.2022., 16:12h
Zaharova se, spominjući Charlie Hebdo, referirala na slavni francuski satirični časopis koji objavljuje često kontroverzne karikature, kao što su one proroka Muhameda pozivajući se pritom na slobodu tiska.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron nazvao je karikature objavljene na društvenim mrežama ruskog veleposlanstva u Francuskoj "neprihvatljivima", a sam veleposlanik Aleksej Meškov je pozvan na razgovor u francusko Ministarstvo vanjskih poslova. Na spornim karikaturama se ismijavaju Europska unija i Sjedinjene države.

Glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova, jedna od najmoćnijih žena u Putinovoj političkoj administraciji, komentirala je Macronovu reakciju kao i njegovu želju da se karikature ne ponove.

-  Stvarno? Francuski predsjednici i francusko Ministarstvo vanjskih poslova su ti koji su nas naučili da su sve karikature normalne. Pa i one čudovišne u Charlie Hebdo - navela je Zaharova na društvenim mrežama, piše RIA.

Zaharova se, spominjući Charlie Hebdo, referirala na slavni francuski satirični časopis koji objavljuje često kontroverzne karikature, kao što su one proroka Muhameda pozivajući se pritom na slobodu tiska. Podsjećamo, časopis Charlie Hebdo je već tri puta bio meta terorističkih napada, a u onom 2015. godine poginulo je 12 ljudi.

Rusko veleposlanstvo je nakon francuskih prigovora maknulo sporne karikature.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 05:03