StoryEditor
reakcija

Zaharova nakon sprječavanja Lavrovljevog dolaska u Beograd: "Mislite da ste u centru svijeta"

Piše desk  /  06.06.2022., 10:02h

Kako Lavrov ipak neće stići u Beograd, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastat će se danas s veleposlanikom Rusije u Beogradu

Posjet Srbiji ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova je otkazan nakon što su zemlje koje se nalaze oko Srbije rekle da će zatvoriti svoj zračni prostor za njegov zrakoplov, rekao je u nedjelju visoki dužnosnik ruskog ministarstva vanjskih poslova za agenciju Interfax.

Kako prenosi Reuters, izvor je potvrdio da su Bugarska, Sjeverna Makedonija i Crna Gora zatvorile svoje zračne prostore zrakoplovu kojim bi Lavrov doputovao u ponedjeljak u Beograd.

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova za talijanski televizijski kanal je "La7" rekla da su zemlje koje okružuju Srbiju zatvorile kanal veze, ne dopustivši prelet avionu Sergeja Lavrova, koji se spremao za posjet Srbiji, piše FoNet.

- Ruska delegacija je trebala stići u Beograd radi razgovora. Zemlje članice Europske unije i NATO-a zatvorile su zračni prostor i zatvorile su još jedan kanal za komunikaciju, rekla je Zaharova i naglasila da Rusija ne namjerava dizati "željeznu zavjesu", ali da to čini Europska unija, prenosi Sputnjik.

- Željezne zavjese neće biti, u krajnjoj mjeri, s naše strane, ne morate se brinuti. EU je ta koja zavjesom ograđuje Rusiju. Vaše greške su u tome što ste previše egoistični, što mislite da ste u centru svijeta, da pored vas na svijetu nema drugih naroda. Nemate moralno pravo da nekoga učite nečemu, rekla je Zaharova.

Kako Lavrov ipak neće stići u Beograd, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastat će se danas u 10 sati s veleposlanikom Rusije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom, a najavljeno je i da će u 19:30 gostovati na RTS-u i govoriti o ovom slučaju.

Dnevnik.ba

27. studeni 2023 01:09