StoryEditor
žestoka rasprava

Zagrijala se prepirka o ‘paradajz turizmu‘: ‘Ja sam ta žena koja jede sendviče na plaži i nek me čuje elita s ležaljki‘

Piše desk  /  23.07.2022., 08:53h

Po ovoj vrućini internet u Srbiji dodatno je zagrijala prepirka između paradajz turista i ekipe koja tvrdi da “ako nema novaca da ide na more ljudski, onda neće ni ići”.

Jedna žena je oštro objasnila šta to znači “ljudski” i vjerojatno dala najčovječniji odgovor na ovu zahuktalu raspravu. Njezin odgovor prenosimo u cjelosti:

1. Da sam čekala da imam novaca da ljetujem u Ritzu, nigdje ne bih otišla.

2. Da sam čekala da imam dovoljno novaca da jedem u restoranu tijekom cijelog odmora, nigdje nikada ne bih otišla.

3. Da nisam gledala kako da uštedim, nigdje nikada ne bih otišla.

4. Da ne pravim kompromise i ne odvajam prioritete, nigdje nikada ne bih otišla.

I sada kada ne moramo – mi spremamo jednostavne obroke na putovanjima. Nosimo sendviče u obilaske. Nosimo hranu na letove. Mjesecima pratimo cijene karata kako bismo prošli što jeftinije. Uključimo mašinu za veš ako je imamo u smještaju. Idemo u supermarket. Idemo na tržnicu. Vozimo se gradskim prijevozom. Jedemo na ulici. Jedemo na klupi ispred prodavnice. Ne plaćamo ležaljke i suncobrane ako imamo peškir i palmu.

I to nas ne čini nesretnima – naprotiv, uživamo u svakom trenutku jer nas baš briga kako nas gleda neki Pera s Instaća koji nikada neće nigdje otići jer mu trebaju specijalni uvjeti koje relano ne može priuštiti – poručila je žena u postu na grupi Live from Greece, prenosi pressmediabih.com.

Dnevnik.ba

30. studeni 2022 01:24