06.07.2022., Zagreb - Fotografija iz zraka snimnjene dronom Katedrale Uznesenja Blazene Djevice Marije i svetih Stjepana i Ladislava. Photo: Slaven Branislav Babic/PIXSELLSLAVEN BRANISLAV BABIC/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
poginulo 12 osoba

Zagrebačka nadbiskupija nudi smještaj obiteljima stradalih poljskih hodočasnika

Piše desk  /  06.08.2022., 19:49h

Odlukom kardinala Josipa Bozanića, Caritas Zagrebačke nadbiskupije stavit će na raspolaganje mogućnost smještaja za članove obitelji poljskih hodočasnika stradalih u teškoj prometnoj nesreći u kojoj je život izgubilo 12 osoba.

"Teška prometna nesreća koja se rano jutros dogodila kod Brezničkog Huma izaziva u nama sućut prema obiteljima poginulih poljskih hodočasnika te brigu za pomoć stradalima i njihovim obiteljima", priopćila je u subotu Zagrebačka nadbiskupija. 

Zagrebački Caritas spreman je potrebni smještaj u svojim objektima u Vukomercu i u Kući za mlade na Selskoj cesti pružiti članovima obitelji hodočasnika koji se oporavljaju od zadobivenih ozljeda, kao i drugu potrebnu pomoć, istaknula je ravnateljica Jelena Lončar.

Pozivaju volontere sa znanjem poljskog jezika da im se jave radi lakše komunikacije. 

Svoje prijave volonteri mogu slati na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a potrebe za smještaj na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na telefonski broj: 099 2391 607.

Dnevnik.ba

02. prosinac 2022 08:57