Article_Top_970x250

Zagreb se ponovno tresao: "Zgrada mi se micala..."

umjerene jačine

Zagreb se ponovno tresao: "Zgrada mi se micala..."

ruj 22, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot via 24sata.hr

U 2:37 sati u utorak novi je potres pogodio Zagreb. Prema prvim informacijama s EMSC-a, potres je bio jačine 2,2 prema Richteru s epicentrom u Kašini sjeveroistočno od glavnoga grada.

Nakon niza uzastopnih potresa proteklih dana, hrvatsku metropolu pogodio je još jedan i to u noći s ponedjeljka na utorak u 2:37. 

Europski-mediteranski seizmološki centar (EMSC) na službenim stranicama je objavio da je potres iznosio  2.2 po Richteru te da je epicentar bio na području Kašine sjeveroistočno od Zagreba.

Stanovnici Zagreba komentirali su kako su i ovaj potres dobro osjetili. 

- Taman sam se probudila podojiti maloga kada je zatreslo!! Dobro se osjetilo. Ne više - komentirala je jedna Zagrepčanka. Drugi su dodali kako se prvo čuo tutanj zatim potres koji je trajao tri do pet sekundi. 

- U centru sam i probudilo me podrhtavanje - drugi je komentar. Građani su osjetili potres i na Ksaveru, Remetama, Maksimiru, Gračanima, Šestinama, Mikulićima...

- Žestok ali kratak potres, pomakao je krevet na trenutak i zatresli su se prozori - napisao je jedan građanin, prenose 24sata.hr.

Dnevnik.ba