StoryEditor

Zagreb nije u HNŽ-u, ali ni Novi Pazar nije u Sarajevskom kantonu!

Piše D  /  17.04.2020., 05:04h

Vlada Kantona Sarajevo (KS) je danas donijela odluku o davanju suglasnosti na Sporazum o dodjeli transfera Gradu Novi Pazar u iznosu od 50.000 KM.

Kako je tom prilikom podcrtao premijer KS Mario Nenadić, u vremenu kada se svi borimo sa pandemijom izazvanom koronavirusom, "smatram da je naša obveza da pomognemo Gradu Novi Pazar, koji je u Republici Srbiji prepoznat kao jedno od žarišta koronavirusa".

Također, Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo je donio Zaključak kojim se obvezuje Vlada KS da financijski pomogne Grad Novi Pazar u iznosu koji se može osigurati preraspodjelom sredstava.

Izdvojena sredstva namijenjena su za "specijalnu" bolnicu, koja se nalazi u objektu škole „Dva Heroja“, a u kojoj se liječe oboljeli od koronavirusa, te za nabavku medicinske opreme i materijala za liječenje oboljelih od koronavirusa u Novom Pazaru, priopćeno je iz Press-službe KS, prenosi Fena.

 

Reakcije bošnjačkih medija i političkih stranaka na pomoć Zagrebu

Kako će na ovu vijest reagirati bošnjački mediji iz drugog dijela Federacije BiH i hoće li reagirati isto kao po pitanju pomoći HNŽ-a upućene Zagrebu?

Podsjećamo premijer Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg našao se pod kritikama bošnjačkih medija jer se usudio poslati pomoć Zagrebu nakon potresa koji je uzdrmao taj grad.

Među najglasnijim bio je portal Faktor.ba blizak krugovima prve stranke u bošnjaka SDA, kao i prva pratilja SDA stranka "Bošnjačkoga bloka" DF iz koje su izdali priopćenje u kojem su ustvrdili da Zagreb nije u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

No gdje će iz ove stranke smjestiti Novi Pazar, u Srbiju ili Sarajevski kanton, ostaje se vidjeti.

Većina građana BiH je navikla na politiku "dvostrukih standarda" koja dolazi iz političkog Sarajeva, politika koja svakoga dana postaje sve veći teret za normalno funkcioniranje države.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 03:11