Article_Top_970x250

Zagovornik teorije da je Zemlja ravna ploča napravio raketu kako bi to sam provjerio

“Ne vjerujem u znanost”

Zagovornik teorije da je Zemlja ravna ploča napravio raketu kako bi to sam provjerio

stu 23, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Mike Hughes, 61-godišnji vozač limuzina iz Kalifornije oduvijek vjeruje da je Zemlja ravna ploča. Kako bi se i sam mogao u to uvjeriti, odlučio je izgraditi raketu za koju se nada da će ga vinuti dovoljno u vis kako bi mogao ‘srušiti’ najveću, kako smatra, zabludu na svijetu, piše Independent UK.

Od hrpe željeza uspio je napraviti raketu te ga je koštala otprilike 20.000 dolara, točnije, oko 130.000 kuna, prenosi RTL.

“Ne vjerujem u znanost”, priznao je Hughes za AP. “Znam o aerodinamici i kako se stvari kreću kroz zrak, znam o pogonima, itd. Ali to nije znanost, to je samo formula. Ne postoji razlika između znanosti i znanstvene fantastike.”

Njegovo putovanje sponzorira grupa “Research Flat Earth” te su svi uvjereni kako će “napokon jednom zasvagda dokazati da je Zemlja ravna”, prenosi Independent UK. Hughes se također nada kako će njegovo otkriće otkriti druge neotkrivene tajne.

“Ta tvrdnja da Zemlja nije ravna je kraljica obmane. To je to, nakon što padne prvi domino i ljudi se počnu priklanjati tada će i cijela linija domina pasti”, tvrdi Hughes.

Smatra kako moraš biti lud da se ne bojiš takvog pothvata.

“Užasno je zastrašujuće, ali ionako nitko ne odlazi s ovog svijeta živ. Volim raditi nevjerojatne stvari koje nitko drugi ne može, a nitko u povijesti čovječanstva nije dizajnirao i izgradio raketu te u njoj poletio”, kazao je Hughes.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250