StoryEditor

Zagađenost zraka u Sarajevu: Ćevabdžinica je kriva za sve

Piše D  /  05.12.2018., 02:12h

Po njegovom mišljenju, mediji su doprinijeli stvaranju uzbune građana nakon priopćenja Veleposlanstva SAD-a koja mjeri zagađenost zraka u Sarajevu.

Na današnjoj hitnoj sjednici Skupštine Županije Sarajevo član stručnog tijela za provedbu plana interventnih mjera u Županiji Sarajevo, Plamenko Tais, koji je prezentirao informaciju o kvaliteti zraka u Županiji Sarajevo, u kojoj su identificirani okolišni problemi: energetika, promet i infrastruktura, upravljanje kvalitetom zraka i buka.

Potom se Tais osvrnuo na podatke o zagađenosti zraka Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih država kazavši:

"Jesmo li najzagađeniji - nismo. Jesmo li zagađeni - jesmo. Mjesto postavljanja analizatora američke ambasade je veoma upitno zbog jednog značajnog izvora prašine koji se nalazi u blizini ćevabdžinice. Ona vrlo često strašno puno emitira prema američkom veleposlanstvu. Sama lokacija i način prikazivanja rezultata američkog veleposlanstva nije u skladu s našim standardima".

Među onima koji su komentirali ovu konstataciju Taisa bio je i Zvonko Marić, zastupnik Saveza za bolju budućnost koji je ironično istaknuo sljedeće:

"Nisam zadovoljan odgovorom kada je riječ o sjednici i smislu održavanja ove sjednice. Ali upravo ovom drugom istupu gospodina Taisa, nadam se da su shvatili u američkom veleposlanstvu, kao što smo i mi shvatili, da je uzrok ćevabdžinica. Ne vidim smisao da raspravljamo dalje ako smo napokon otkrili uzrok zagađenja zraka".

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 07:24