Article_Top_970x250

​Zadarski pedijatar osuđen na zatvor zbog smrti dječaka Roka

zadar

​Zadarski pedijatar osuđen na zatvor zbog smrti dječaka Roka

velj 15, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Ilustracija

Sutkinja Općinskog suda u Zadru, Ana Zrilić, donijela je nepravomoćnu presudu kojom je zadarski pedijatar dr. Darko Radman (69) osuđen na godinu dana bezuvjetnog zatvora za kazneno djelo nesavjesnog liječenja. Tereti ga se da je 2015. godine skrivio smrt dječaka Roka Begonje (6) iz Sv. Filipa i Jakova koji je bolovao od šarlaha i streptokoka.

Podsjetimo, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je krajem 2015. godine optužnicu protiv dr. Radmana u kojoj ga se teretilo da dječaku oboljelom od šarlaha i streptokoka nije obavio potrebne pretrage niti mu pravovremeno propisao potrebnu terapiju, piše Kalelargainfo.

I stručno povjerenstvo Ministarstva zdravlja ispitalo je ovaj slučaj, te nakon obavljenog nadzora utvrdilo da ne postoji dokumentacija o obavljenim pretragama.

Poslao bolesnog dječaka kući

Dr. Darko Radman je pregledao dječaka, te ga poslao kući tvrdeći da je dječak u redu.

Obitelj je dječaka u svega nekoliko dana čak četiri puta vodila k liječnicima, ali nisu mu napravljene potrebne pretrage. Slali su ga kući tri puta tvrdeći da se radi o gripi i da nije ništa ozbiljno u pitanju.  Iako su mu mogli na vrijeme pomoći, nisu to učinili.

Kada je napokon primljen u bolnicu, više mu nije bilo pomoći, te je nakon par sati umro od streptokokne sepse.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250