StoryEditor

Zabranjen Vučićev spot u kojem curici govori da će joj vratiti tatu iz Njemačke

Piše D  /  02.06.2020., 07:06h

Vijeće srpskog regulatornog tijela za elektroničke medije (REM) danas je potrebnom većinom glasova zabranilo daljnje emitiranje predizbornog spota Srpske napredne stranke u kojem se pojavljuju lider te stranke i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i jedna šestogodišnja djevojčica, rekla je za Insajder članica Savjeta REM-a Judita Popović, prenosi Index.

Naknadno je iz REM-a priopćeno da je Vijeće utvrdilo da je politička oglasna poruka Srpske napredne stranke, u kojoj predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovara s djevojčicom uzrasta od oko 4-5 godina koja se igra vlakićem, kockama i drugim igračkama, u trajanju od 55 sekundi, a koji je prikazan na programima više pružatelja medijskih usluga, u suprotnosti s Pravilnikom o zaštiti maloljetnika u segmentu pružanja medijskih usluga.

Vučić, podsjetimo, u spotu s curicom razgovara o važnosti gradnje cesta, vrtića i škola, a onda joj govori da ima plan da njenog tatu vrati iz Njemačke.

“Pružateljima medijskih usluga se nalaže da odmah obustave emitiranje navedene političke oglasne poruke (spota), a svako dalje emitiranje predstavljat će osnovu za izricanje mera u skladu Zakonom o elektroničkim medijima”, piše u priopćenju REM-a.

Dodaje se da je Vijeće REM-a donijelo odluku da se televiziji N1, koja je podnijela zahtjev za davanje mišljenja o usklađenosti spota Srpske napredne stranke s pravilima o zaštiti maloljetnika, dostavi obavijest da navedena oglasna poruka (spot) nije u suglasnosti s Pravilnikom.

Dnevnik.ba

12. travanj 2024 15:27