StoryEditor

Za Zdravkom Mamićem će biti raspisana nova tjeralica

Piše D  /  15.05.2021., 02:05h

Zdravko Mamić se, očekivano, nije javio u Remetinec na izdržavanje zatvorske kazne. Osječki Županijski sud u petak je, kao neosnovanu, odbio žalbu pravomoćnog osuđenog bivšeg čelnika Dinama i naložio mu da se do ponoći 14. svibnja, odnosno do sinoć, javi u Remetinec radi odrađivanja kazne po pravomoćnoj presudi. Mamić se nije pojavio. 

Veljko Miljević, Mamićev odvjetnik, za 24sata.hr je potvrdio ovu informaciju.

- Prekasno su nam poslali odluku da bi uopće stigao do večeri. Meni su je poslali jučer i to je malo neozbiljno. Osim toga, ako je Zdravku poznata adresa u Hercegovini, teško je očekivati da u tako kratkom roku može doći. Da je i htio, nije mogao doći. Ali vjerojatno ne bi ni došao - kaže  Miljević.

Elaborira da je Mamić preko njega još 26. travnja podnio molbu, temeljem Sporazuma o izvršenju kazne između BiH I Hrvatske, da izvršava kaznu u Bosni i Hercegovini. U BiH će je, kaže odvjetnik, i izvršavati. 

- Vjerojatno će već danas utvrditi da nije došao do ponoći pa će, kao i u slučaju Zorana, raspisati tjeralicu i na temelju nje ponovno zatražiti izručenje što je u već u dva navrata pravomoćno odbijeno - dodaje Miljević.

Vrhovni sud je još u ožujku potvrdio presudu osječkog suda iz 2018. godine kojom je Mamić, zbog izvlačenja oko 116 milijuna kuna iz Dinama, osuđen na šest i pol godina zatvora. Prije izricanja nepravomoćne presude pobjegao je u Bosnu i Hercegovinu, čije državljanstvo ima.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 10:36