Article_Top_970x250

"Za Vučića je Velika Srbija neostvaren san, a ne agresija"

nije mu jasan pojam

"Za Vučića je Velika Srbija neostvaren san, a ne agresija"

kol 25, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

"Želi sa sebe skinuti suodgovornost za srpsku agresiju na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu te na kraju na Kosovo, koja je ubila ili uništila stotine tisuća života. I srpskih. Sve pod idejom života svih Srba u jednoj državi", kritizirao je Aleksandra Vučića Domagoj Ivan Milošević.

"Kaže g. Vučić, srbijanski predsjednik, da će pomoći srpskom narodu u Hrvatskoj", napisao je na svojem Facebook profilu HDZ-ov Domagoj Ivan Milošević, referirajući se na subotnje opaske Aleksandra Vučića, prema kojima je "razumljivo" što su se Srbi na početku Domovinskoga rata pobunili protiv hrvatskih vlasti.

Miloševićevu objavu donosimo u cijelosti:

"'90-ih je pomagao držeći ratnohuškačke govore u Hrvatskoj, s kalašnjikovom u ruci, dok su stostruko naoružanija JNA i srpska paravojska napadali hrvatske gradove i sela.

Nije mu jasan niti pojam velikosrpska agresija!?

Samo jedno je moguće objašnjenje:

Velika Srbija za njega je neostvaren san, a ne agresija.

Želi sa sebe skinuti suodgovornost za srpsku agresiju na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu te na kraju na Kosovo, koja je ubila ili uništila stotine tisuća života. I srpskih. Sve pod idejom života svih Srba u jednoj državi.

Ako je ulazak u EU još uvijek njegov i srbijanski cilj, trebat će puno više od osobne isprike za to njegovo djelovanje na tuđem teritoriju.

Ako je pak zajednički cilj, dobrosusjedski odnosi, gospodarska suradnja i najvažnije, prestanak trovanja naše djece i stvaranja preduvjeta za neke buduće sukobe, morat će otići s vlasti i prepustiti Srbiju generaciji i ljudima koji više i drugačije gledaju u budućnost.

Spremni suočiti se sa prošlošću kakva je stvarno bila."

Dnevnik.ba