StoryEditor
mostar

Za smještaj i prehranu studenata u Mostaru Vlada ŽZH izdvojila 350.000 KM

Piše fena  /  16.02.2024., 18:14h

Pružanje pomoći u stvaranju boljih uvjeta za studiranje studentima s područja Županije Zapadnohercegovačke među prioritetima je Vlade ove županije. Sukladno tome Vlada već godinama prepoznaje važnost Studentskog centra Sveučilišta u Mostaru, za čiji rad izdvaja značajna financijska sredstva.

Ministrica financija i dopredsjednica Vlade ŽZH Blagica Leko danas je posjetila Studentski centar Sveučilišta u Mostaru, gdje je imala priliku vidjeti u kakvim uvjetima studenti žive, kao i koji im se sve sadržaji nude, te se susrela sa ravnateljicom Studentskog centra Anitom Glibić.

Prilikom obilaska prostorija Studentskog centra Glibić je Leko uputila u daljnje planove kada je u pitanju poboljšanje samih životnih uvjeta u kompleksu.

Ministrica Leko je ovom prilikom podsjetila kako je u proračunu Županije Zapadnohercegovačke za 2024. godinu za Studentski centar Sveučilišta u Mostaru izdvojeno 350.000 konvertibilnih maraka, dok je prošle godine ova stavka iznosila 280.000 maraka.

-Uz sredstva koja izdvajamo za subvencioniranje smještaja i prehrane naših studenata, što po jednom studentu iznosi 249 konvertibilnih maraka mjesečno u proračunu za ovu godinu izdvojili smo i 24.000 KM za obnovu, odnosno rekonstrukciju restorana u Studentskom centru, istakla je Leko.

Pohvalivši rad vodstva Studentskog centra Sveučilišta u Mostaru Leko je navela kako će Vlada ŽZH, sukladno proračunskim mogućnostima, i u narednom razdoblju nastaviti pružati podršku radu ove ustanove.

Ravnateljica Glibić se zahvalila ministrici Leko na izdvojenom vremenu za posjetu te izrazila zadovoljstvo pruženom podrškom Vlade ŽZH radu Centra.

-Potpora Vlade ŽZH Studentskom centru Sveučilišta u Mostaru nikada nije izostala i vjerujemo da će se ovaj prijateljski i partnerski odnos nastaviti i u budućnosti. Imamo jako puno projekata koje želimo realizirati. Kao prvo, to je rekonstrukcija našeg studentskog restorana koja će početi u pauzama kada studenti ne koriste menzu. Planiramo i rekonstrukciju našega caffe bara koji će u budućnosti imaju odjel za pušače i za nepušače. Planiran je i dnevni boravak za studente gdje studenti mogu imati neke svoje aktivnosti i druženja. Ništa ovo ne bi bilo moguće bez potpore županije i subvencija koje su upravo osmišljene kako bi se sve spomenuto moglo realizirati, zaključila je Glibić.

Trenutno usluge Studentskog centra Sveučilišta u Mostaru koristi 114 studenata s područja Županije Zapadnohercegovačke, dok je prošle godine ta brojka iznosila 92. Uz one koji koriste usluge smještaja tu su i 102 studenta iz ŽZH koja koriste usluge studentske menze u kojoj zahvaljujući partnerima Studentskog centra, među kojima je i Vlada ŽZH, mogu dobiti kompletan obrok po cijeni od 3,5 KM.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 11:34