StoryEditor
opći izbori 2022.

Za Skupštinu Bosansko-podrinjske županije prebrojani svi glasovi, pred kraj Posavska, ZHŽ...

Piše desk  /  19.10.2022., 11:41h

Najviše neobrađenih biračkih mjesta ostalo je u Sarajevskoj županiji, njih 70 od 612.

Opći izbori u Bosni i Hercegovini održani su 2. listopada, a dosad su svi glasovi prebrojani samo za Skupštinu Bosansko-podrinjske županije.

Prema posljednjem ažuriranju podataka Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine, za BPŽ je obrađeno sto posto biračkih mjesta. Podaci se ažuriraju svaka dva dana i iduće ažuriranje je u četvrtak, 20. listopada. 

Blizu kraja je brojanje glasova za Skupštinu Posavske županije gdje je za obradu ostalo još jedno biračko mjesto, dok su za Skupštinu Zapadnohercegovačke županije ostala još dva biračka mjesta, piše Faktor.

Uskoro se očekuje kraj brojanja glasova i za Skupštinu Hercegbosanske županije gdje je obrađeno stotinu od 104 biračka mjesta.

Za Skupštinu Hercegovačko-neretvanske županije na obradu čeka još sedam, a za Srednjobosansku županiju još devet biračkih mjesta.

U Unsko-sanskoj županiji probrojano je nešto više od 96 posto glasova. Na čekanju je još 15 biračkih mjesta od njih 384.

Za Skupštinu Tuzlanske županije treba biti obrađeno još 27 biračkih mjesta od njih 659, a u Zeničko-dobojskoj županiji glasovi se broje sa još 57 birališta.

Najviše neobrađenih biračkih mjesta ostalo je u Sarajevskoj županiji, njih 70 od 612.

Za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine posao se privodi kraju.

Ukupno je prebrojano 99,63 posto glasova, od čega u FBiH 99,52 posto gdje treba biti obrađeno još 16 biračkih mjesta, a u RS-u je prebrojano 99,82 posto glasova i čeka se obrada još četiri biračka mjesta.

Za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine, kada je u pitanju FBiH, treba biti obrađeno još 47 biračkih mjesta, a kada je riječ o brojanju glasova iz RS-a za državni Zastupnički dom, ostalo je da se obradi još 11 birališta.

Za Parlament FBiH obrađeno je 3.265 mjesta od ukupno njih 3.318.

Za Narodnu skupštinu RS-a čeka se da budu izbrojani glasovi sa još devet mjesta. Glasovi za predsjednika i potpredsjednike RS-a ponovno se broje.

Kako je ranije rekao Suad Arnautović, predsjednik SIP-a, do 22. listopada trebaju biti utvrđeni rezultati Općih izbora. Nakon toga je moguće podnošenje zahtjeva za ponovno brojanje.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 13:56