StoryEditor

​Za šest bh. sveučilišta prijeti izbacivanje iz Erasmus programa

Piše D  /  28.02.2019., 02:02h

Kao organizacija koja u svom članstvu okuplja bivše i trenutne Erasmus studente iz BiH, ali i strane Erasmus studente koji trenutno studiraju u BiH, ova udruga skreće pažnju na posljedice koje bi ova blokada mogla imati za studentice i studente u BiH.

- I isključenje iz Erasmus+ programa i prestanak važenja sveučilišnih diploma u EU su posljedice kakvima visoko obrazovanje u postratnoj BiH još nije svjedočilo. Posebno smo zabrinuti zbog upozorenja iz EU Delegacije u BiH da ako do 31. ožujka ne dođe do reakreditacije šest sveučilišta kojima je akreditacija već istekla, ova sveučilišta bi mogla biti isključena iz Erasmus+ programa - ističe se u apelu Udruge.
 
Predstavnici Erasmus Student Network BiH od članova Upravnog odbora Agencije za visoko obrazovanje BiH zahtijevaju da poštujući Okvirni zakon o visokom obrazovanju BiH pristupe reakreditaciji sveučilišta koji su za taj proces već aplicirali.

Ova udruga poziva Upravni odbor Agencije za visoko obrazovanje BiH da što prije ispuni preostale uvjete za punopravno članstvo u Europskoj asocijaciji za osiguranje kvaliteta u visokom obrazovanju (ENQA), te pozivaju kolegice i kolege iz studentskih asocijacija širom BiH da dignu svoj glas i pridruže se pozivu za osiguranjem kvalitetnog visokoobrazovnog sustava i ostanka u Erasmus+ programu.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 17:25