StoryEditor

Za ovo selo čula je čitava regija: U tri masakra ubijeno 16 ljudi

Piše D  /  12.08.2019., 10:08h

Tijela tri žene i jednog muškarca pronađena su u petak u dvorištu obiteljske kuće u selu Jabukovac kod Negotina. Kako je obdukcija pokazala, svi oni su brutalno likvidirani prije više od dva dana s po nekoliko hitaca u glavu. Ubojica je nakon zločina nestao bez traga. Mještani ovog sela, koje je i prije 12 godina šokirao jeziv zločin kad je Nikola Radosavljević ubio devet mještana, a troje ranio, ne žele mnogo pričati o ova dva zločina. Samo odmahuju rukom…

Četvero mještana Jabukovca pronađeno je u petak oko 14 sati u zaseoku Vratna bez znakovaa života. Tijelo Raje Kazimirovića (72) bilo je na traktoru, u dvorištu je pronađeno tijelo njegove majke Dragice Kazimirović (93), kao i tijela njegove sestre Ljubinke Oprikić i sestričine Dragane.

Preliminarni rezultati obdukcije pokazali su da su svi oni brutalno likvidirani hicima u glavu.

Raja Kazimirović, čije je tijelo pronađeno na traktoru, ubijen je s pet metaka. On je upucan četiri puta u prsni koš i trbušnu duplju, a potom mu je brutalni egzekutor ispalio posljednji, peti hitac u glavu.

Njegova majka, Dragica (93), i sestričina Dragana, čija su tijela pronađena pored šupe, ubijene su s po dva metka pravo u glavu.

I Ljubinka, Rajina sestra, čije je tijelo pronađeno ispred kuće, likvidirana je jednim hicem u predjelu usana.

Kako Blic saznaje, čahure na mjestu nesreće nisu nađene.

Inače, ova tragedija dogodila se 14 dana nakon što je navršena 12. godišnjica od najjezivijeg masovnog ubojstva u istom mjestu.

Rezultati obdukcije pokazuju da je u selu Jabukovac  izvršena brutalna i hladnokrvna egzekucija cijele obitelji. Oružje nije pronađeno. U selu je i dalje intenzivna istraga i potraga za ubojicom, policija ispituje sve susjede s kojima je ova obitelj bila u svađi.

Mještani Jabukovca i Vratne ipak ne žele puno pričati ni o ubojstvu obitelji Kazimirović, ali ni o zločinu koji ledi krv u žilama i koji se dogodio prije 12 godina u njihovom mjestu, kada je Nikola Radosavljević ubio devet mještana, a troje ranio.

– Davno je to bilo, ovo je starački kraj, mladi su uglavnom otišli u inozemstvo, tamo žive, rijetko dolaze. Malo je ostalo onih što se sjećaju tog dana kada je Nikola pobio ljude – priča jedan od mještana Jabukovca

Kako kaže, “strašno je bilo kada se to dogodilo”.

– Strašno je bilo tad, a strašno je i ovo sada, što su ubijeni Raja i njegova obitelj– kaže on.

Otkako im je policija opsjela čitav kraj u potrazi za ubojicom obitelji Kazimirović, mještani uglavnom izbjegavaju izlaziti iz kuća. 

– Ta dva slučaja nisu ista. Radosavljević je pobio sve one ljude zbog svog ludila, a ovo sada, ovo sigurno ima neke veze s koristoljubljem – komentiraju mještani.

Naime, masovno ubojstvo koje je šokiralo javnost dogodilo se u srpnju 2007. godine u Jabukovcu, kada je Nikola Radosavljević (39) u crno zavio šest kuća u rodnom selu.

Pred kućnim pragom ubijeno je čak devet osoba, dok su dvije teško ranjene.

Ubojica umislio da su na njega bačene vradžbine

Radosavljević je bio gastarbajter iz Austrije, a imao je psihičke probleme, zbog čega se liječio u toj zemlji. Nedugo prije krvavog pira on je počeo vjerovati da je meta vlaške magije, te i da mu komšije bajaju.

Tog 27. srpnja najprije je pretukao suprugu, a zatim skočio u bunar da se ubije. Iz bunara ga je izvukao susjed. Spasio mu je život, ali Radosavljeviću to nije bilo dovoljno.

Izbezumljen je krenuo u ubilački pohod ka susjednim kućama. Na tom putu najprije je ubio Veljka Đorđevića (58); njegovog sina Dragana (22) i svekrvu Marinu Kutkurenović (75). Zatim je usmrtio još šest osoba, supružnike Draginju (55) i Branislava Borongića (57), Persu Banković (37), Branislava Badajevića (30), Srđana Bađikića (15) i Aniku Čokić (62). Teško je ranio Sinišu Bađikića (36) i Vanucu Badarević (70).

Radosavljević je uhićen dan nakon masakra, na seoskom groblju, poslije neuspjelog pokušaja samoubojstva. I sada se nalazi u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, budući da mu je sud izrekao mjeru obveznog liječenja u ustanovi zatvorenog tipa.

Selo Jabukovac ispunjavalo je stranice crne kronike i prije dvije godine, kada je u mjestu Barič Božidar Dačić (77), austrijski umirovljenik, ubio sina, suprugu, šurjaka i ranio snahu. Naime, kako su tada Dačićevi najbliži prijatelji otkrili, on je prije zločina posjetio upravo Jabukovac, gdje je navodno posjetio vračaru kod koje se navodno liječio, prenosi Srpskainfo.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 19:20