StoryEditor

Za Nikolu Vlašića zainteresiran lider ruskog prvenstva

Piše D  /  12.01.2019., 10:01h

Nikola Vlašić, Evertonov veznjak na jednogodišnjoj posudbi u CSKA Moskvi, posljednjih mjeseci briljira u Rusiji. Miljenik je klupskih navijača i često tituliran kao najbolji pojedinac moskovskog kluba.

Premda Nikola Vlašić tvrdi kako nakon isteka pozajmice preferira ostanak, CSKA-ov generalni direktor Roman Babajev potvrdio je kako klub nema dovoljno novaca za otkup.

"Everton je Hajduku za Nikolu Vlašića platio gotovo 11 milijuna eura. Tražit će barem jednak novac za njega kako bi vratio ulaganje, a još ga i mnogi prate. Mislim da nismo spremni potrošiti toliko na jednog igrača. S obzirom na ekonomsku situaciju u Rusiji, u današnje vrijeme kupiti igrača u ruskom prvenstvu za više od 10 milijuna eura potpuno je nerentabilno. Potrošiti, pak, više od 15 milijuna eura u Rusiji trenutačno je - prema pitanju poslovanja i zdravog razuma - na granici ludila", poručio je Roman Babajev.

Međutim, Sport Express piše kako je Zenit - inače u potrazi za klasnim veznjakom - dovoljno bogat za realizaciju Vlašićeva potencijalnog transfera.

"Vlašić se prometnuo među najbolje igrače ruskog prvenstva. Premda ima tek 21 godinu, sjajnih je kvaliteta. CSKA Moskva priznao je da nema dovoljno novaca za njega. Približna cijena hrvatskog reprezentativca iznosi između 15 i 18 milijuna eura. Međutim, Zenit, kojem je potreban igrač poput Vlašića, može si priuštiti takvu kupnju", piše Sport Express.

Nikola Vlašić standardni je prvotimac i u svim je natjecanjima za CSKA Moskvu ubilježio 20 nastupa, sedam pogodaka i četiri asistencije. Dok je četiri pogotka postigao u ruskom prvenstvu (Spartak Moskva, Anži, Krasnodar, Enisey), u grupnoj fazi Lige prvaka poentirao je triput (Viktoria Plzen dva puta, Real Madrid).

S Evertonom je ugovorno vezan do 30. lipnja 2022. godine. Prema Transfermarktu, vrijedan je 18 milijuna eura. Cijena mu je, s obzirom na formu, rapidno porasla. Još sredinom listopada 2018. godine vrijedio je 10 milijuna eura.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 19:46