StoryEditor
vlada HNŽ

Za izgradnju policijske postaje Prozor-Rama Vlada HNŽ-a izdvojila 1,45 milijuna KM

Piše fena  /  21.03.2023., 19:14h

Na svojoj današnjoj sjednici Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) usvojila je Odluku o usvajanju Programa utroška dijela novčanih sredstava utvrđenih Proračunom HNŽ-a za 2023. godinu za Ministarstvo unutarnjih poslova s pozicije "Rekonstrukcija i investicijsko održavanje" u iznosu od 1.628.000 KM.

Ta sredstva bit će raspoređena za uklanjanje i izgradnju novoga objekta Policijske postaje Prozor-Rama I. etapa u iznosu od 1.450.000 KM i uklanjanje, iskop i izgradnju podruma Policijske uprave Konjic I. etapa u iznosu od 178.000 KM, navodi se u priopćenju Vlade HNŽ-a.

Usvojena je i Odluku o usvajanju Programa utroška dijela novčanih sredstava utvrđenih Proračunom HNŽ-a za 2023. godinu za Ministarstvo unutarnjih poslova s pozicije "Nabava opreme" u iznosu od 753.000 KM, i to 450.000 KM za nabavku uređaja za nadzor i kontrolu vozila u prometu, 100.000 KM za nabavku namještaja za PU Čapljina, 50.000 KM za proširenje video-analitičkoga sustava i izradu backup-redundantnog (pričuvnog sustava), 17.000 KM za nabavku bespilotne letjelice, 106.000 KM za nabavku odijela za zaštitu od eksplozije i 30.000 KM za nabavku uređaja za blokadu mobitela.

Vlada HNŽ-a usvojila je Uredbu o izmjeni i dopuni Uredbe o činovima policijskih službenika u HNŽ-u te Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutarnjoj organizaciji i sistematizaciji MUP-a HNŽ.

Također je usvojeno Rješenje o izmjeni Rješenja o imenovanju koordinacijskoga tima za borbu protiv trgovine ljudima za područje HNŽ-a.

Vlada je, na zahtjev resornoga ministarstva kao ovlaštenoga predlagača, a zbog dodatnih konzultacija, s dnevnoga reda povukla imenovanje direktora Zavoda zdravstvenoga osiguranja HNŽ-a.

Vlada je prihvatila informaciju o tijeku razgovora o novomu kolektivnom ugovoru za djelatnost osnovnoga odgoja i obrazovanja u HNŽ-u. Usvojen je zaključak kojim je resorni ministar zadužen nastaviti razgovore s ovlaštenim predstavnicima reprezentativnih sindikata.

Također, usvojena je i Odluka o davanju suglasnosti na Popis subjekata za subvencioniranje kamata na odobrena kreditna sredstva, sukladno Protokolu o suradnji između Razvojne banke FBiH i HNŽ-a.

Na temelju važećih propisa, s ciljem pomoći gospodarstvenicima, i na temelju provedenoga javnog poziva, načinjen je preliminarni popis potencijalnih korisnika kreditnih sredstava koji je dostavljen Razvojnoj banci FBiH. Razvojna je banka izvijestila Ured predsjednika Vlade HNŽ-a o subjektima kojima je kredit odobren.

Na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ-a usvojena je Odluka o usvajanju programa utroška novčanih sredstava utvrđenih Proračunom HNŽ-a za 2023. godinu s pozicije Provedba strategije ruralnoga razvitka. Svrha Programa je provedba mjera iz Strategije ruralnoga razvitka HNŽ-a 2021. - 2027. godina, promoviranje i privlačenje domaćih i stranih investicija u poljoprivredno-prehrambeni sektor i ruralna područja te sufinanciranje projekata koji će pridonijeti ostvarenju strateškoga cilja – postizanje uravnoteženoga teritorijalnog razvitka ruralnih područja.

Vlada je dala suglasnost na Program rada Agencije za privatizaciju u HNŽ-u s Dinamičkim planom za 2023. godinu i Odluku kojom je usvojeno Izvješće o radu Agencije za privatizaciju.

Usvojeno je i Izvješće o radu Županijskoga povjerenstva za procjenu šteta koje nastanu na materijalnim i drugim dobrima izazvanim djelovanjem prirode i drugih nesreća za 2022. godinu te su zaduženi Povjerenstvo, Uprava za civilnu zaštitu i vatrogastvo i resorna ministarstva nastaviti komunikaciju s jedinicama lokalne samouprave o mogućnostima snažnije potpore s ciljem saniranja šteta izazvanih djelovanjem prirodnih i drugih nesreća.

Također, usvojena je i Odluka o načinu utroška novčanih sredstava utvrđenih Proračunom HNŽ-a za 2023. godinu za Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa s pozicije "Grant općinama", u iznosu od 1.200.000 KM. Novčana sredstva namijenjena su za prijevoz učenika osnovnih škola, a bit će prebačena gradovima i općinama kvartalno, u obliku granta na temelju zahtjeva, stoji u pripopćenju.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 16:42