Article_Top_970x250

Za ilegalne pobačaje kaznili ih radom za opće dobro i globom

hrvatska

Za ilegalne pobačaje kaznili ih radom za opće dobro i globom

srp 12, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici smatra kako je kazna za ginekologa preblaga te će se žaliti na visinu kazne čim dobiju presudu.

Naime, Općinski sud u Velikoj Gorici je u kaznenom predmetu protiv dvojca optuženog zbog počinjenja tri kaznena djela protupravnog prekida trudnoće presudio da su optuženici krivi.

Optuženici su proglašeni krivima da su 19. ožujka, 5. travnja i 21. lipnja prošle godine u ginekološkoj ordinaciji poliklinike u Ivanić Gradu, prema ranije dogovorenom terminu s pacijenticama i na njihovo traženje, prvooptuženik kao liječnik ginekolog i drugooptužena obavljajući poslove asistiranja liječniku ginekologu protuzakonito obavili prekide trudnoća. To su napravili svjesni da u poliklinici nisu ovlašteni obavljati prekide trudnoće jer navedena poliklinika nema status bolnice.

Presudom je prvooptuženik osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine koja se zamjenjuje radom za opće dobro. Pored toga  sud mu je izrekao sporednu novčanu kaznu u iznosu od 250 dnevnih iznosa odnosno 41.666,66 kuna.

Drugooptužena je osuđena na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 11 mjeseci koja se zamjenjuje radom za opće dobro. Od oboje optuženika oduzeta je imovinska korist ostvarena kaznenim djelom u iznosu od 7500 kuna., prenosi 24sata.hr.

Dnevnik.ba

Tagovi: