StoryEditor
švicarski nogometaš

Xhaka poručio Srbima: "Oca ste mi zatvorili 1986., moj brat i ja smo vam se osvetili"

Piše desk  /  07.12.2022., 11:11h

Granit Xhaka, kapetan Švicarske, ali po roditeljima Albanac s Kosova, tijekom utakmice svoje reprezentacije i Srbije (3:2) provocirao je srpske nogometaše i navijače, a poruku za njih imao je i prije utakmice protiv Portugala, koji je Švicarsku u osmini finala deklasirao sa 6:1.

Granit Xhaka ranije je pobjedu nad Srbijom slavio pokazivanjem simbola dvoglavog orla svojim rukama, a u meču Svjetskog prvenstva u Katru, koji je izbacio Srbiju iz natjecanja, među ostalim, hvatao se za međunožje, upućivao psovke prema srpskoj klupi...

Ipak, Xhaka tu nije stao i prije utakmice osmine finala protiv Portugala na društvenim mrežama podijelio je kronografiju kojom je želio podsjetiti na povijest odnosa sa Srbijom, i to netrepeljivosti između tog naroda i njegove obitelji.

Podsjetio je na to da je njegova oca Ragipa Xhaku Srbija osudila na osam godina zatvora 1986. godine, a on i njegov brat, Taulant Xhaka, inače reprezentativac Albanije, "osvetili su" oca potezima 2014., 2018. i 2022. godine.

"1986. - Ragip Xhaka bio politički zatvorenik u bivšoj Jugoslaviji. Uhićen je kao 22-godišnji student Sveučilišta u Prištini, prije nego što ga je srpski režim osudio na osam godina zatvora. 

2014. - Taulant Xhaka u Beogradu nije dozvolio da se uprlja zastava velike Albanije na utakmici između Srbije i Albanije. 

2018. - Granit Xhaka pokazao je orla nakon što je postigao gol na Svjetskom prvenstvu protiv Srbije u Rusiji. 

2022. - Granit Xhaka, ponovo HEROJ ALBANACA!", piše na kronografiji koju je podijelio Xhaka.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 22:08