StoryEditor
nesreća u buzinu

WRC Croatia: "Najoštrije osuđujemo ovakvo ponašanje, tražimo veće kazne za ovakve incidente. Cesta nije pista!"

Piše desk  /  17.06.2023., 15:18h

Zagrebačka policija izvijestila je da je 23-godišnji Jan Ehrlich, osumnjičen za izazivanje sinoćnje prometne nesreće u Buzinu, uhićen, a preliminarnim testiranjem nije utvrđeno da je bio alkoholiziran niti je bio pod utjecajem droge.

Osumnjičeni vozač je uhićen te će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu biti predan pritvorskom nadzorniku, dok će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava, objavila je PU zagrebačka.

Preliminarnim testiranjem 23-godišnjeg vozača nije utvrđena kod njega koncentracija alkohola ni prisutnost droge. Uzeti su mu uzorci krvi i urina koji su poslani na analizu kako bi se utvrdila eventualna prisutnost nedopuštenih supstanci u krvi, rekli su predstavnici PU zagrebačke na izvanrednoj konferenciji za medije.

WRC Croatia: Najoštrije osuđujemo ovakvo ponašanje

O svemu su se oglasili i iz WRC-a Croatia. Napominju da nemaju nikakve veze s događajem i traže veće kazne za ovakve incidente.

"Iskreno smo potreseni tragičnim događajem uzrokovanim neodgovornim ponašanjem pojedinaca koji se sinoć dogodio u Zagrebu. U ovim trenucima sve naše misli i želje usmjerene su prema uspješnom i što bržem oporavku za sve stradale. 

Kao organizatori svjetskog automobilističkog natjecanja WRC Croatia Rally oštro i najstrože osuđujemo svako neodgovorno i opasno ponašanje u prometu što je ujedno i stav cjelokupne automobilističke zajednice. Iskreno se nadamo kako će i ovaj nemili događaj potaknuti sve odgovorne na dodatni napor u suzbijanju teškog kršenja prometnih propisa te opasnog, pogibeljnog ponašanja u prometu. Apeliramo na zakonodavnu vlast da sve oblike obijesne i neodgovorne vožnje iskorijeni iz javnog prometa.

"Odbacujemo bilo kakvu vezu"

Istovremeno odbacujemo bilo kakvu vezu između profesionalnih automobilističkih natjecanja s vrlo jasnim i strogim pravilima vožnje i sudjelovanja za sve natjecatelje s nedozvoljenim okupljanjima vlasnika i amaterskih vozača sportskih automobila poput onog sinoćnjeg. Sportski automobilistički klubovi redovito provode edukacije svojih članova te organiziraju sportska natjecanja u skladu s najvišim sigurnosnim standardima kako za natjecatelje, tako i za publiku.

Koristimo ovu prigodu i još jednom apeliramo na sve u prometu kako CESTA NIJE PISTA!" priopćili su.

Dnevnik.ba

13. svibanj 2024 14:52