StoryEditor

Wigemark: BiH žurno potrebno formiranje vlasti

Piše D  /  15.08.2019., 02:08h

O akualnim političkim pitanjima na ovu temu govorio je i Lars-Gunnar Wigemark, šef Delegacije Europske unije u BiH i posebni predstavnik EU u BiH.

"Jedno od osnovnih pitanja građana Bosne i Hercegovine je pitanje vladavine prava, rada pravosuđa, borbe protiv korupcije koja je ovdje endemska pojava. O tome sam razgovarao i s novim premijerom Tuzlanske županije", rekao je Wigemark.

Bosna i Hercegovina je na vrlo važnom putu prema europskim integracijama, smatra Wigemark.

"Zemlje članice će razmatrati put Bosne i Hercegovine prema europskim integracijama. Svakako da će jedno od prvih pitanja zemalja članica biti ima li formirane vlasti u BiH na svim razinama. Državna razina je naš osnovni partner i nema mogućnosti suradnje Europske unije ako u jednoj državi nemamo partnere. Ne postoji način da zajednički radimo na provedbi akcijskih planova i rješavanja problema", istaknuo je Wigemark koji je na odlasku iz Bosne i Hercegovine.

Šef Delegacije Europske unije u BiH Lars-Gunar Wigemark susreo se danas i s predstavnicima Vlade Tuzlanske žuapnije. Sastankom je predsjedao premijer Tuzlanske županije Denijal Tulumović.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 06:30