StoryEditor

Wenger pred novim angažmanom: Nude mu sve ovlasti i neograničen budžet

Piše D  /  13.10.2018., 06:10h

Čelnici Paris Saint Germaina žele da Arsene Wenger u siječnju postane novi generalni menadžer kluba. Kako piše ESPN, nezadovoljni su dosadašnjim učinkom Antera Henriquea koji je propustio zaključiti nekoliko transfera koje su u Parizu smatrali izrazito bitnima.

Henrique je upao u probleme nakon što ovog ljeta nije uspio dovesti igrača na poziciju defanzivnog veznog, što je bio prioritet kluba za taj prijelazni rok. Posljednji val kritika stigao je nakon što je izgubio bitku s Milanom za Lucasa Paquetu, koji će u siječnju potpisati za Rossonere.

Francuz bi dobio sve ovlasti

Ovaj 68-godišnjak odluku neće donijeti prije Božića, a bogati vlasnici PSG-a žele da funkciju koju sada obnaša Henrique preuzme kada završi zimski prijelazni rok. Zvuči suludo dovoditi čovjeka koji bi trebao dovoditi igrače  tek nakon prijelaznog roka, ali za to postoji jako dobar razlog.

Naime, PSG se nalazi pod budnim okom UEFA-e i u siječanjskom prijelaznom roku neće moći puno trošiti zbog problema s financijskim fair-playom pa su zaključili da je bolje dvoesti Wengera nakon siječnja kako im se sada ne bi dogodio egzodus osoblja ako otpuste Henriquea.

Wenger bi dobio sve ovlasti, mogao bi restrukturirati sve razine kluba, s posebnim fokusom na akademiju, a imao i dovoljno vremena da PSG pripremi za ljetni prijelazni rok u koji bi, nadaju se u Parizu, ušli bez pritiska UEFA-e.

Dnevnik.ba

 

24. travanj 2024 17:10