StoryEditor
rusija

Wagnerovci nastavljaju pohod prema Moskvi: "Građanski rat je službeno počeo!"; Kadirov šalje svoje vojnike u pomoć Putinu

Piše desk  /  24.06.2023., 13:42h

Borci plaćeničke grupe Wagner nakon zauzimanja Voronježa nastavljaju pohod ka Moskvi. Čečenski lider Ramzan Kadirov se oglasio i dao podršku predsjedniku Vladimiru Putinu kazavši kako je poslao svoje snage prema zoni "tenzije".

Službeni Telegram kanal Wagnera je obavio kako je jedan njihov konvoj napadnut u Voronježu, te da je "Građanski rat službeno počeo".

Wagnerovci su se zaputili ka vojnom aerodrom Buturlinovka na kojem je stacioniran veći broj borbenih aviona. U konvoju kojem je kranji cilj Moskva, viđen je veći broj protuavionskih sustava Pancir. Ruski telegram kanali su objavili da je oboren jedan avion ruske avijacije.

Svi prilazi Moskvi su blokirani tako da je sada gotovo nemoguće civilnim sredstvima prići gradu s južne strane.

Čečenski lider Ramzan Kadirov je dao podršku ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu i kazao kako je već uputio svoje jedinice prema području "tenzije" kako bi se suprotstavili Wagnerovcima."Prijatelji, bila je teška noć i letovi mi nisu dali vremena da ovdje iznesem svoj stav o ovoj gnusnoj izdaji! Sve što se događa je nož u leđa i prava vojna pobuna!", rekao je Kadirov.

Podsjećamo, u ranim jutarnjim satima grupa plaćenika Wagner pod vodstvom Prigožina je počela oružanu pobunu zauzimajući grad Rostov na Donu, a posljednje informacije govore da su ušli u Voronjež. Ruski predsjednik Vladimir Putin je najavio žestoku odmazdu protiv svih koji su se odlučili na vojnu pobunu.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 12:58