StoryEditor
spomenuo i oluju

Vulin: U BiH od Izetbegovića do ministrice Turković toliko mrze Srbe da ni mrtvima ne daju mir

Piše Srna  /  11.09.2021., 08:10h
Ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da u BiH, od lidera SDA Bakira Izetbegovića do ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković, toliko mrze Srbe da ni mrtvima ne daju ni mir ni sućut. Izjavio je ovo Vulin ponukan izjavama Izetbegovića i ministrice Turković na jučerašnju najavu da će se graditi svesrpsko svetilište u Donjoj Gradini.

- Nisu to dali ni živim majkama srpskih žrtava, pa još manje osjećaju obavezu prema davno umrlim majkama jasenovačke djece - naveo je Vulin.

Nakon što su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije i Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH dogovorili da Srbija i Republika Srpska u Donjoj Gradini podignu memorijalni centar, koji će biti svesrpsko svetilište, ministrica Turković je jučer izjavila da je neprihvatljivo da se na teritoriji BiH gradi i radi bez odluke i odobrenja njenih institucija i građana.

Vulin je rekao da "Turkovićevoj nije dosta što Srbe pod prijetnjom robije tjeraju da priznaju lažni genocid, malo joj je što za tisuće poklanih Srba u Podrinju nitko nije odgovarao, a sada bi da im zabrani da obilježe mjesto jasenovačkog genocida".

On je podsjetio Turković da u Jasenovcu nisu stradali samo Srbi i da će memorijalni kompleks u Donjoj Gradini čuvati uspomenu na sve žrtve, priopćeno je iz MUP-a Srbije.

Vulin je ukazao da je Vučić okupio Srbe i učinio ih jedinstvenim političkim narodom, vratio im je pravo da se sjećaju i da ne dopuštaju da im bilo tko ponižava niti mrtve niti žive.

- Ne prođe nijedan dan, a da besmislena mržnja ne podsjeti da samo jedinstveni Srbi mogu da spriječe ponavljanje Jasenovca ili Oluje - poručio je Vulin.

Dnevnik.ba

04. listopad 2022 13:50