StoryEditor
Vučićev trbuhozborac

Vulin: Stvaranje „srpskog svijeta“ je zadatak moje generacije, samo tako srpski narod može opstati

Piše desk  /  11.02.2022., 07:33h
Ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin u četvrtak je u emisiji Puls BN televizije izjavio:“Srbija je ta koja okuplja sve Srbe i koja razmišlja o tome kako se neka odluka prenosi na Srbe na Kosovu, Srbe u Republici Srpskoj i hoće li naša braća u Hrvatskoj stradati ili neće stradati zbog nečega, kako će proći Srbi u Crnoj Gori i hoće li im se nešto dogoditi u Sjevernoj Makedoniji”.

Vulin je ponovio da se zalaže i da vjeruje u stvaranje “srpskog svijeta”.

“Vjerujem u potrebu stvaranja srpskog svijeta. Ja vjerujem u potrebu objedinjavanja svih Srba kao jedinstvenog političkog naroda”, kazao je Vulin, navodeći da se to “jedinstvo pravi u Srbiji, u Beogradu”.

“Moramo znati da nas nitko ne voli kao mi sami, jedni druge. Vjerujem u to da Srbi moraju biti  jedinstven politički narod, da o najbitnijim nacionalnim pitanjima odlučujemo zajedno”, kazao je Vulin i naglasio: “Srbija je ta koja okuplja sve Srbe i koja razmišlja o tome kako se neka odluka prenosi na Srbe na Kosovu, Srbe u Republici Srpskoj i hoće li naša braća u Hrvatskoj stradati ili neće stradati zbog nečega, kako će proći Srbi u Crnoj Gori i hoće li im se nešto dogoditi u Sjevernoj Makedoniji”.

Samo takva politika, kaže on, garantira opstanak srpskog naroda.

“Stvaranje ‘srpskog svijeta’ je zadatak moje generacije”, kazao je Vulin. Rekao je da se zalaže da svi Srbi, bez obzira gdje žive, imaju srbijansko državljanstvo i da im se omogući da glasuju u Srbiji.

Dnevnik.ba

24. studeni 2022 18:52