StoryEditor
srbijanski ministar

Vulin: Stvaranje ‘srpskog sveta’ je zadatak moje generacije

Piše desk  /  10.02.2022., 23:15h
"Srbija je ta koja okuplja sve Srbe i koja razmišlja o tome kako se neka odluka prenosi na Srbe na Kosovu, Srbe u Republici Srpskoj i hoće li naša braća u Hrvatskoj stradati ili neće stradati zbog nečega, kako će proći Srbi u Crnoj Gori, a hoće li im se nešto desiti u Sjevernoj Makedoniji", poručio je u četvrtak ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

Vulin je u emisiji “Puls” BN televizije ponovio  da se zalaže i da vjeruje u stvaranje “srpskog sveta”, prenosi N1.

“Vjerujem u potrebu stvaranja srpskog sveta. Ja vjerujem u potrebu objedinjavanja svih Srba kao jedinstvenog političkog naroda”, kazao je Vulin, navodeći da se to “jedinstvo pravi u Srbiji, u Beogradu”.

“Moramo da znamo da nas niko ne voli kao mi sami, jedni druge. Vjerujem u to da Srbi moraju biti jedinstven politički narod da o najbitnijim nacionalnim pitanjima odlučujemo zajedno”, kazao je Vulin i naglasio:

“Srbija je ta koja okuplja sve Srbe i koja razmišlja o tome kako se neka odluka prenosi na Srbe na Kosovu, Srbe u Republici Srpskoj i hoće li naša braća u Hrvatskoj stradati ili neće stradati zbog nečega, kako će proći Srbi u Crnoj Gori, a hoće li im se nešto desiti u Sjevernoj Makedoniji”…

Samo takva politika, kaže on, garantira opstanak srpskog naroda.

“Stvaranje ‘srpskog sveta’ je zadatak moje generacije”, kazao je Vulin.

On je rekao da se zalaže da svi Srbi, bez obzira gdje žive, imaju srbijansko državljanstvo i da im se omogući da glasaju u Srbiji.

Dnevnik.ba

23. studeni 2022 22:37