Article_Top_970x250

Vulin: SDA se nije odmakla od "Islamske deklaracije", Srbija je čuvar Dejtona

ministar obrane srbije

Vulin: SDA se nije odmakla od "Islamske deklaracije", Srbija je čuvar Dejtona

velj 28, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ministar obrane Srbije Aleksandar Vulin smatra da bi potpredsjednik SDA Safet Softić trebalo odgovoriti tko je 2015. godine u Potočarima naručio i sproveo pokušaj ubojstva Aleksandra Vučića, tadašnjeg srpskog premijera, umjesto što se trudi da pokvari odnose BiH sa Srbijom.

Vulin je naveo i da Softić svakom svojom izjavom potvrđuje da SDA nije odmakla od "Islamske deklaracije" Alije Izetbegovića i da nije naučila da je Republika Srpska dejtonska kategorija.

Reagirajući na Softićevu izjavu da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić "teško podnosi kritike, koje dolaze na njegov račun zbog koketiranja sa destruktivnim političkim snagama, koje destabiliziraju odnose u BiH", Vulin je naveo da i to pokazuje da Softić nije naučio da je Srbija čuvar Dejtona.

- Vučić jeste osjetljiv na sve što ugrožava Dejton i mir, a stalni pokušaji da se Republika Srpska ruši i umanjuje su najveća prijetnja miru i stabilnosti u čitavom regiji. Umjesto što se trudi da pokvari odnose sa Srbijom, Softić bi mogao odgovoriti tko je naručio i ko je sproveo pokušaj ubojstva Vučića u Srebrenici - naveo je Vulić, prenijelo je Ministarstvo obrane Srbije, prenosi Srna.

Vulin smatra i da je Softiću bolje šutjeti dok na to ne odgovori.

Dnevnik.ba