StoryEditor
komentirao putinovu izjavu

Vulin: Rusija neće priznati Kosovo, a i da ga cijeli svijet prizna - mi nećemo

Piše desk  /  18.06.2022., 14:08h

Rusija ne mijenja svoj stav i neće priznati takozvano Kosovo, izjavio je danas ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

Čak i da ga cijeli svijet prizna, Srbija ga neće priznati, a to je, uostalom, važnije od svega, rekao je Vulin.

Komentirajući izjavu ruskog predsjednika Vladimira Putina da je s Kosovom napravljen presedan i da Rusija ima puno pravo priznati republike u Donbasu, jer je Međunarodni sud pravde, pod pritiskom Zapada, presudio da je proglašenje neovisnosti Kosova pod Poveljom UN-a, Vulin je rekao da se Zapad tada poslužio pravom jačeg, ali da "ta batina ima dva kraja".

"Međunarodno pravo je stradalo u NATO agresiji na Srbiju 1999. godine, a u Ukrajini ga ništa neće oživjeti. Rusija se poziva na primjer Zapada, a oni koji su joj dali taj primjer teško da imaju moralni argument da ga osude za ono što su sami postavili kao princip”, rekao je Vulin, priopćeno je iz MUP-a.

Kada bi svi koji su priznali tzv. Kosovo shvatili grešku i povukli svoje priznanje, kaže Vulin, mogli bi imati moralni argument da osude Rusiju.

"Umjesto toga traže od Srbije da prizna tzv. Kosovo i da se Srbija svojim priznanjem iskupi za njihov grijeh", rekao je Vulin, javlja Srna.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 08:22