StoryEditor

Vulin: Odore Vojske Srbije nepoželjne u Crnoj Gori kao i u Hrvatskoj

Piše D  /  11.02.2020., 10:02h

"Sve što se dogodi u Hrvatskoj, prije ili kasnije se dogodi i u Crnoj Gori. Tako su i u Hrvatskoj zabranjivali našim kadetima da dođu u odorama, da odaju počast jasenovačkim žrtvama, a evo dočekali smo da je i u Crnoj Gori srpska odora, izgleda, prijetnja", ocijenio je Vulin, prenosi Hina.

On je aludirao na zabranu hrvatskih vlasti izaslanstvu Ministarstva obrane i Vojske Srbije da u vojnim odorama, mimo uobičajenih procedura, u rujnu 2019. nazoče obilježavanju dana jasenovačkih novomučenika u manastiru svetog Jovana krstitelja u Jasenovcu.

Vulin je danas predvodio izaslanstvo Ministarstva obrane i Vojske Srbije koje je u Rovcima kod Kolašina u Crnoj Gori odalo počast i položilo vijenac na spomenik Pavlu Bulatoviću, nekadašnjem ministru obrane SR Jugoslavije, ubijenom u atentatu 7. veljače 2000. godine u Beogradu.

Vulin je ustvrdio da je od resornog ministarstva Crne Gore dozvola zatražena u petak, te da je u ponedjeljak poslijepodne rečeno da je sve u redu, a onda je navečer srbijanskom veleposlaniku rečeno "da sve može, ali da baš odora ne može".

"Žao mi je što je srpska odora toliko strašna u Crnoj Gori... Od Hrvatske sam to i očekivao, ali nisam očekivao da tako nešto bude u Crnoj Gori. Ali sve što se dogodi u Hrvatskoj, dogodi se na kraju i u Crnoj Gori i žao mi je što crnogorska vlast nije bila malo originalnija, nego je morala uzimati savjet od Hrvata", navodi se u pisanoj izjavi ministra Vulina, objavljenoj na internet stranici Ministarstva obrane.

 

23. travanj 2024 07:33