Article_Top_970x250

Vulin: Mržnja koja nosi Izetbegovića najavljuje teška vremena za BiH

reakcija

Vulin: Mržnja koja nosi Izetbegovića najavljuje teška vremena za BiH

lip 24, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Da nije stvorena Republika Srpska, Srba u BiH kojom vlada lider SDA Bakir Izetbegović ne bi bilo, rekao je ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

- Kada sljedeći put bude trebalo odgovoriti na pitanje zašto Srbi moraju da žive ujedinjeni, bit će dovoljno citirati izljeve laži, gluposti i mržnje Bakira Izetbegovića i sve će biti jasno. Da svojom borbom nisu stvorili Republiku Srpsku, Srba u BiH kojom vlada Izetbegović jednostavno ne bi bilo - naglasio je Vulin.

On je istakao da Izetbegović zato i ćuti kada ga pitaju zašto niko nije odgovarao za pokušaj ubojstva tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici i zašto se nikada nije poklonio pred masovnim grobnicama Srba pobijenih u Sarajevu, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

- Mržnja koja nosi Izetbegovića truje odnose Bošnjaka i Srba i najavljuje teška vremena za BiH - poručio je Vulin, reagirajući na najnovije izjave Bakira Izetbegovića.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović je, uoči jučerašnje sjednice Glavnog odbora SDA, odbacio mogućnost da se pitanje nezavisnosti Kosova povezuje sa statusom Republike Srpske.

Glavni odbor SDA optužio je jučer Srbiju za, kako tvrde, učestale uzurpatorske atake na resurse BiH i pozvao na uvođenje sankcija predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku zbog "secesionističkih prijetnji".

Dnevnik.ba