StoryEditor
reakcija

Vulin: "Milanović ne može prestati lupetati"

Piše desk  /  27.09.2021., 19:41h
Ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin danas je ponovo oštro odgovorio predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću, ovaj put zbog izjave o Bunjevcima.

“Milanović ne može prestati govoriti o Srbiji, a to znači da ne može prestati lupetati. Znali smo da Milanović ništa ne zna o Srbima, a sada znamo da ništa ne zna ni o Bunjevcima, pa može da lupi i nazove ih Hrvatima”, naveo je Vulin.

U izjavi koju je medijima dostavilo Ministarstvo unutrarnjih poslova (MUP) Srbije, Vulin je naveo da se Bunjevcima u Srbiji “priznaje i jezik i postojanje” i dodao da Milanović “bar toliko treba znati”, prenosi Beta.

Srbijanski ministar policije je naveo i da je Milanović “sebe proglasio predsjednikom svih Hrvata”, dok istovremeno “napada ‘srpski svijet’ i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića”.

“Postoji, ipak, jedna velika razlika. Vučić nikada sebe nije proglasio predsjednikom svih Srba, ali Srbi ga tako doživljavaju. Milanović je sebe proglasio predsjednikom svih Hrvata, a tako ga nitko ne doživljava”, dodao je Vulin.

MUP Srbije je naveo da je Vulin reagirao na izjavu Milanovića, za koga piše da je “ponovo napao Srbiju i njenog predsjednika Aleksandra Vučića, dok je Bunjevce uvrijedio nazvavši ih Hrvatima”.

Milanović je ranije danas u Splitu kazao da u regionu postoji “neriješena situacija”, jer vlast u Beogradu “lupeta o srpskom svijetu”, dok Zagreb ne smatra Suboticu dijelom “hrvatskog svijeta”.

“Hrvatska zajednica (u Subotici) je veća nego gotovo sve zajednice u kojima žive Srbi u Hrvatskoj u provinciji, ali Subotica nije hrvatski svijet, ne mogu pretendirati na to i davati dvosmislene izjave”, rekao je Milanović.

Naveo je da je Subotica 1900. godine imala 100.000 stanovnika, od kojih su “50 posto bili Hrvati Bunjevci”, i dodao da ju je to tada činilo “najvećim hrvatskim gradom”.

Milanović i Vulin su i prošlog tjedna razmijenili više oštrih poruka.

Dnevnik.ba

28. listopad 2021 00:04