StoryEditor
nadmašio samoga sebe

Vulin: Jedna od najvećih obavještajnih službi na svijetu tražila je da za njih budem špijun, neću po cijenu glave

Piše desk  /  24.07.2022., 14:35h

Ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin tvrdi kako je jedna od najvećih obavještajnih službi na svijetu tražila od njega da postane špijun te da radi za njih, ali da on na to nije htio pristati ni po koju cijenu jer, kako je rekao, radi samo za srpski narod.

Naveo je kako ga je ta služba obavijestila da su njegovi stavovi neprihvatljivi i da će, ako ih ne promijeni i ne napusti politiku koju vodi, učiniti sve da ne bude član Vlade.

Vulin je rekao da su srpske obavještajne službe predsjednika Aleksandra Vučića upoznate s tom prijetnjom, kao i da ta strana služba obećava da će pokrenuti veliku medijsku kampanju radi njegove eliminacije iz Vlade Srbije i političkog života.

Očekuje da će "već sljedećeg tjedna krenuti medijski napad na njega i da će kampanja laži i napada krenuti veoma brzo i iz sve snage".

"Uvjet je bio da počnem raditi za njih i da napustim svoju politiku, a ja to neću po cijenu glave. Lako je izgubiti fotelju, a mogu i glavu, ali neću biti špijun ni jedne jedine obavještajne organizacije", rekao je Vulin za TV Pink.

Očekivano, nije želio reći o kojoj moćnoj stranoj službi je riječ, ali je natuknuo o kome bi navodno moglo biti riječ rekavši "da se u izbor nove Vlade Srbije ne miješaju oni koji nisu bombardirali Srbiju", prenosi Klix.ba.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 06:14