StoryEditor

Vulin Izetbegoviću: Gdje si bio kad je rulja napadala Vučića?

Piše D  /  13.10.2020., 03:10h

Nakon što je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, u komentaru posjeta Milorada Dodika i Dragana Čovića Beogradu rekao da bh. tronožac ne može stajati na dvije noge, prva reakcija stigla je od ministra obrane Srbije Aleksandra Vulina.

Poručuje da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u posjet može pozvati koga misli da treba, te da, kao nesporni politički lider svih Srba, vodi dosljednu politiku mira prema susjedima Srbije iako vrlo često nema iskrene sugovornike u drugim državnicima.

U reakciji na izjavu predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da nije u redu što predsjednik Srbije u Beograd nije pozvao političkog predstavnika Bošnjaka u BiH, Vulin je istaknuo da je Vučić više puta ugostio i Izetbegovića i članove Predsjedništva BiH Željka Komšića i Džaferovića, pa može ugostiti i Čovića.

Vulin je poručio da Izetbegović, prije nego što započne s miješanjem u izbor srbijanskog predsjednika koga će zvati u posjet, prvo treba odgovoriti gdje je nestao kada je 2015. napadnut Aleksandar Vučić u Potočarima.

"A do tada, neka Izetbegović pozdravi Vučićeve napore da regija živi u miru. Kada već ne pomaže, neka ne odmaže", poručio je Vulin.

Vulin kaže da se ne miješa u unutarnje odnose u BiH, ali primijetio je da Izetbegović nije ljut što poziv nije upućen Džaferoviću i Komšiću, već njemu osobno.

"U Srbiji gost je svetinja i nikada se nije dogodilo da dok gosta linčuje rulja, domaćin se skloni i pojavi tek kada je gost čudom i hrabrošću preživio linč ološa", istaknuo je Vulin.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 00:23