StoryEditor
srbijanski ministar

Vulin: Da se Izetbegović pita, BiH bi nestala u krvoproliću

Piše desk  /  02.08.2022., 17:53h

Ministar unutarnjih poslova i predsjednik Pokreta socijalista Srbije, Aleksandar Vulin, rekao je da je Srbija sačuvala mir u BiH, ali ne zahvaljujući Bakiru Izetbegoviću, već usprkos njemu.

- Mir u BiH nije odluka Izetbegovića, ali jeste Srbije i Republike Srpske. Da se Izetbegović pita, BiH bi nestala u krvoproliću, zato i prebrojava Srbe i Bošnjake i zato poziva na ukidanje Republike Srpske. Zato i poslije sedam godina od pokušaja ubojstva Aleksandra Vučića u Srebrenici još uvijek nemamo imena ni izvršitelja ni nalogodavaca, prenosi Tanjug.

Ne znam gdje Izetbegović vidi negativan utjecaj Rusije, ali znam da iz Rusije nikada nisu došli prijedlozi za rušenje Daytonskog sporazuma na kome počiva mir u BiH, ali iz mnogih drugih zemalja jesu, a najviše od samog Izetbegovića i SDA.

Srbija je sačuvala mir u BiH, ali ne zahvaljujući Izetbegoviću, već usprkos njemu - poručio je Vulin odgovarajući na napade Izetbegovića, koji je rekao da Rusija razara Ukrajinu, a Srbija na Balkanu i da Srbija i Rusija žele mir imale bi ga sutra, priopćio je Parlament Srbije.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 02:33