StoryEditor
ministar u elementu

Vulin bulaznio o stranim zavjerama, prozvao Gotovinu pa poručio: "Možda neka zgodna prometna nesreća okonča i moj život"

Piše desk  /  11.12.2021., 11:05h
"Ponosan sam što sam dio borbe za istinu i kao svaki Srbin u povijesti mog naroda koji se usudio pružiti otpor, spreman sam da za to platim cijenu i političku i osobnu."

Ministar unutarnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je osuda Europske unije i Sjedinjenih Američkih država njegovog negiranja masakra u Račku na Kosovu 1999. godine dokaz da oni ne žele da on bude član Vlade Srbije.

Dapače, u potpuno nadrealnom priopćenju tvrdi kako bi mu se “možda mogla dogoditi neka zgodna prometna nesreća”, a iskoristio je i priliku da generala Gotovinu nazove zločincem.

Priopćenje iz Vulinovog ministarstva u kojem sebe pokušava prikazati kao žrtvu za srpske nacionalne interese prenosimo u cijelosti.

“Kada Kurti objavi stvaranje Velike Albanije, Europska unija i Sjedinjene Američke Države šute. Kada sud oslobodi dokazane ratne zločince Orića, Gotovinu i Haradinaja, EU i SAD šute, kada Priština odbije provoditi Bruxelleski sporazum EU i SAD šute, kada ja kažem istinu o Račku EU i SAD progovore”, piše u priopćenju, a potom u priču uvodi posve nadrealne tvrdnje o tome da mu se možda radi i o glavi.

“Možda će EU i SAD konačno uspjeti smijeniti me iz Vlade Srbije, možda će im se ispuniti želja da me ne bude u nekoj sljedećoj vladi, možda neka zgodna prometna nesreća okonča i moj život, ali ništa se tu ne može, a da istina o Račku ne postane vidljiva i dokazana, ništa se ne može učiniti, a da istina o Račku i izmišljenom povodu za NATO agresiju ne bude ispričana.

Veliki se ljute na Srbe koji se ne boje reći istinu, a posebno istinu koja pokazuje koliko su veliki bili mali pred mojim narodom. Filmove o Košarama, Paštriku, Račku smo snimili da bijes velikih sila i kukavičluk slučajnih Srba ne bi ubili istinu.

Ponosan sam što sam dio borbe za istinu i kao svaki Srbin u povijesti mog naroda koji se usudio pružiti otpor, spreman sam da za to platim cijenu i političku i osobnu. Moja glava je mala cijena za pravo Srba da se zbog tuđih laži ne stide pred svojom djecom”, poručio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin u priopćenju koje se nalazi na službenim stranicama njegovog ministarstva.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 15:07